Ja poszedłem do sieci sklepów "Volpex" przynajmniej to chyba w mojej okolicy coś takiego jest. Rury wziąłem, dobrali mi odpowiednie rzeczy, jedne koloru czerwonego, drugiego białego, ale powiedział że bez znaczenia, materiał odpowiedni do użytych części, zapomniałem już jego nazwy niestety... Temperaturę jaką wytrzymują jest to 200C, a turbo wyłącza się chyba jak w dolocie jest 100C więc spokojna głowa

Koszt imprezy to jakieś 33 złote(wziąłem od razu dwa razy) za 8 oringów (dwa rodzaje, chociaż w EPC jest 3 rodzaje, ale ten numer z A jest bardzo podobny do rozmiaru bez A)
-- 27 sierpnia 2022, 10:39 --
Rozmiary:Białe - 57x4
Czerwone - 38x4
Schemat(145-085):https://nemigaparts.com/pl/cat_spares/etka/seat/le/268/145850/Opis:Czerwone wkładałem do rury czerwonej(12), a do reszty (3, 3A,

wkładałem białe pomimo różnić i tak pasowały i siedziały mi odpowiedni.
Na dzisiaj, czyli około 3 lata po montażu nie widać pocenia się czy wycieku olejowego w tych miejscach, oprócz rury która jest przy EGR(z dwóch strony). W miejscach gdzie były o ringi i metalowe blokady rury to założyłem metalowe opaski i je ścisnąłem tak, by rura lepszy był ścisk do oringa oraz żeby blokada metalowa nie spadła i trzymała porządnie miejsce i w tych miejscach nie leje, a ta rura przy EGR nie była ściśnięta i się poci. Takie moje wnioski.