Witam klubowiczów
Mam Leona 1.9 TDI ASV i w trakcie jazdy szarpie, przerywa, czasem również falują obroty i szarpie na wolnych. Zacznę od tego że nie mam VSDS, i innych podobnych

Walczę również z powietrzem w układzie paliwowym. Obstawiałem, że przez to przerywa, więc zająłem się tym tematem. Widzę pełno powietrza w przewodzie od filtra do pompy. Wymieniłem już zawór zwrotny na filtrze, brak poprawy. Przewody całe, złączki również. Powietrze dalej leci. Ominąłem filtr paliwa (łącząc węże wchodzące w filtr), leci o wiele mniej pęcherzyków niż przez filtr, praktycznie zero, a Leoś dalej szarpie (zrobiłem jazdę próbną z prowizorycznym układem paliwa). Jutro wleci nowy filtr i temat powietrza powinien być zamknięty. Jak nie pyknie, to nie wiem co dalej z tym tematem zrobić....
Czytałem na forum, że za takie falowanie obrotów, szarpanie podczas jazdy może być winny nastawnik pompy. Chce to sprawdzić. Niby trzeba jakiś czujnik prędkości przy skrzyni biegów odpiąć i jak ustanie szarpanie to na 100% nastawnik do czyszczenia. Ktoś już to robił? Nic się nie stanie? Nie wywali checka? I byłbym wdzięczny za wskazanie który to czujnik

Jak macie inne pomysły co może być winne za to szarpanie to chętnie posłucham
A odpinałem też przepływke, również brak poprawy....