Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Kris1988 napisał(a):podobno wtryski WZM sa takie tanie bo sa nie kompletne ( posiadają sama końcówkę) a bosch dodaje cały komplet( końcówka , trzpień , podkładka ) tylko nie wiem czy to jest prawda
mlynek napisał(a):Czyli zamiast kupować ori 0.216 to mogę zostawić swoje wtryski ASV i założyć do nich te koncówki ? Wuzetem 0.216
jak nie da? Da ... wiekszy lag, czyli wieksza turbodziure, bedzie pozniej wstawala.kornat napisał(a):Bez korekty nic nie da.
kornat napisał(a):montując wtryski z 110KM to masz już 110 bo niczym innym się nie różni
Axee napisał(a):jak nie da? Da ... wiekszy lag, czyli wieksza turbodziure, bedzie pozniej wstawala.kornat napisał(a):Bez korekty nic nie da.
Maras2003 napisał(a):Doładowaniem się różni + ciutke softem.
Maras2003 napisał(a):U mnie po zmianie na ASZ turbo ładowało więcej niż było zadane w sofcie. O zapieczenie geometrii raczej bym się nie martwił, ale o przeładowywanie już tak.
Ja mogę tylko pomarzyć teraz na ori wtryskach o takim wyniku. U mnie średnia to 7,3-7,5 przy codziennej jezdzie 50km dom-praca-dom, z czego 20km to miasto. Mam nadzieje, że jak zrobię ASZ + 0.216 to spadnie spalanieMaras2003 napisał(a):Średnia wyszła coś koło 5,5l/100km
Ostatnio widziałem tu wykres albo ktoś tylko pisał, że po wymianie samych wtrysków w ASV miał ponad 130KM.szymek090 napisał(a):Pytanie takie ile mi dadza wtryski 0.216
Taki setup to mam u siebie. Wtryski kupiłem na allegro, jak się okazało od kolegi z naszego forum, na końcówkach WZM i jestem zadowolony. Turbo kupowałem na allegro od kolesia KL-Turbo, który ma dobre komentarze, a z którego bratem pracuję, więc wiem mniej więcej co on tam wyprawia. Mniejsza o to - Turbo od kwietnia lata w Leonie i ciśnie ok. 1,3 - 1,4 bar. Niestety musiałem zapłacić za turbo 1000zł, gdyż mojego turbo ASV nie chciał przyjąć na wymianę, więc kaucji mi nie oddał. Chip mam zrobiony przez kolegę z tego forum i jest zrobiony świetnie. Nie mierzyłem jeszcze auta, ale z logów wynika, że mam takie same lub ciut lepsze osiągi jak ARL.szymek090 napisał(a):wtryski 0.216+turbo asz+chip
mlynek napisał(a):Ostatnio widziałem tu wykres albo ktoś tylko pisał, że po wymianie samych wtrysków w ASV miał ponad 130KM.
rafaello0016 napisał(a):... czy to tego modu będę musiał jeszcze coś wymienić?...
rafaello0016 napisał(a):...czy trzeba coś robić z turbo przy większych wtryskach
Ja kupowałem od tego allegrowicza http://allegro.pl/wtryski-wzm-1-9-tdi-0 ... 77171.htmlMARCIN38 napisał(a):Macie może kogoś sprawdzonego na allegro kto sprzedaje 216?
U mnie też była dwumasa i nie hałasowała jakoś tragicznie, może bardziej trzęsło silnikiem, ale nie to było powodem że zmieniałem na jednomas. Powodem było to, że po dwóch tygodniach jazdy na programie, tarcza miała dość i zaczęła się ślizgać. Założyłem jednomas, ale nie obiłem kevlarem. Ciekawe ile wytrzymaMARCIN38 napisał(a):u mnie jest jeszcze dwumasa i nie chce jej zajeżdzić
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 1 gość