Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
paul78 napisał(a):ok 2l ropki podjechał do auchan w żorach i tam zatankował za 150 zł 34 litry ropki i teraz tak :
paul78 napisał(a):według moich obliczeń spala mi ok 5 litrów ropki na 150km przy bardzo spokojnej jezdzie![]()
nixu napisał(a):Czyli pali Ci około 3,33 / 100 km, czy Ty to auto pchasz?
paul78 napisał(a):od wymiany Turbosprężarki na 130 ASZ
paul78 napisał(a):zatankował za 150 zł 34 litry ropki
paul78 napisał(a):wiedziałem ludziska że mi nie uwierzycie ale z drugiej strony sam nie uprawiam PSJ
Sammael napisał(a):I tak tylko przez chwile tak wytrzymałem.
belzi napisał(a):BTW Sam, czy Ty na pewno zmieniles ASV na BLT czy moze na 1.8T
bo spalanie to masz niewiarygodne
mojomax napisał(a):Przy ostrej jeździe w trasie - potrafi wziąć 6.3l
mojomax napisał(a):Przy ostrej jeździe w trasie - potrafi wziąć 6.3l
nixu napisał(a):6 litrów w trasie to może TICO pali
Pełnym ogniem w trasie (autostrada) cały czas ~ 200 km/h to spalanie wychodzi około 10 - 11 litrów, także tak jak Sammael napisał zależy co ktoś uważa za hardcore w trasie
Spalanie po mieście to okolice 8,5 litra / 100 z klimą czy też bez - minimalna różnica..
bono napisał(a):Dzisiaj na trasie Łódź-Poznań-Łódź 531 km po autostradzie prędkość od 90 km/h do 190km/h spalanie 8,44 l/100km. Styl jazdy taki na przeczyszczenie turbiny i wydechu
Poza tym na dystansie 17 tys km wychodzi mi przeciętna 6,7 l/100km.
sm00th napisał(a):Jak to mozliwe?
Jezeli przejechales 1000 km i srednie spalanie 6,4l/100km to wychodzi ze spaliles ok 64l paliwa, a z tego co wiem to w Leonie bak ma pojemnosc 55l :/
Pozdrawiam
Maximus_89 napisał(a): Przy predkosci 200km/h na niemieckiej autostradzie 6,7-6,9l/100km
mieczyslawz napisał(a):Maximus_89 napisał(a): Przy predkosci 200km/h na niemieckiej autostradzie 6,7-6,9l/100km
Chyba ze stromej górki
Sammael napisał(a):mieczyslawz napisał(a):Maximus_89 napisał(a): Przy predkosci 200km/h na niemieckiej autostradzie 6,7-6,9l/100km
Chyba ze stromej górki
holowany przez Veyrona.
Ty się chłopie przy tych 200 patrz na chwilowe spalanie a nie na średnie, bo średnie to nawet jak przejedziesz 200km z prędkością 200kmh będzie zaniżone. Dobry sadzomiot czyt. mój przy 200 na chwilowym ma 9.8... Sprawdzane regularnie co tydzień/dwa.
Kurcze miałem się nie udzielać w tym temacie ale widzę, że znowu przychodzą bajkopisarze.
untaztood napisał(a):tylko na podwórku pękła mi rura od wspomagania kierownicy :]
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość