Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
GreyFox10sl napisał(a):dałeś mi cos do myslenia teraz...czasem jak zapali od razu jest tak przez moment jakby nie wiem jak to nazwac "zaszybko zapali a jak nie chce to czuc w srodku jak nim troszke szarpie tak delikatnie?myslisz ze to moga byc swiece?
PiterEL napisał(a):Kurczę tylko muszę teraz skołować sobie 5 świeczkęale dzięki...
pl_DK napisał(a):http://compu85.homeip.net/stuff/VW/Fule_Sender/S3600046.JPG
tutaj to przewiercamy to pod V? normalnie na wylot?
jakieś plusy/minusy tego zabiegu?
pl_DK napisał(a):a co jeśli to PD?
Krzysztof napisał(a):Sprawdź czy świece żarowe są sprawne lub czy nie ma powietrza w przewodach paliwowych.
W tych przypadka podczas odpalania zadymi na biało.
ROBAL_26 napisał(a):marcin_ldz, mogłeś sprawdzić jeszcze temperaturę cieczy w silniku blok 07 i w instrumentach blok 03 jak dobrze pamiętam, bo może padła ci czujnik cieczy a jest on odpowiedzialny za dobranie przez ECU dawki rozruchowej.ok
pozdro
marcin7x5 napisał(a):Sprawdź wtryski- koncówki pewnie bedą już do wymiany
darq12 napisał(a):Sprawdź obciążenie przy odpalaniu, może być coś nie tak z ładowaniem. Jak zapalają ci się kontrolki na moment od abs i tcs lub esp (jak posiadasz) przy kręceniu to tym bardziej.
nikos172 napisał(a):Witam, panowie mam ostatnio problem z paleniem, komp pokazuje czujnik położenia wału, za każdym razem jak się go skasuję, znowu go potem wywala.
Czujnik podmieniony 3 razy, za każdym razem na inny, oryginalny używany, nowy z Intercarsu i następny używany, i dalej bez poprawy.
Akumulator, alternator, rozrusznik, wszystko sprawne, ECU podmienione również nic nie dało. Rozrząd dwa razy sprawdzany, zresztą jest świeżo po wymianie
Czeski film, nikt nic nie wie, 10 mechaników się głowiło nad tym a auto dalej pali jak chcę, nie ważne czy jest cieply czy zimny.
Macie jakieś pomysły o co kaman?
Silnik to 1.9 ARL
z doświadczenia Ci powiem, że mało jest to prawdopodobne.AROW napisał(a):A wiązkę z czujnika do ECUktoś sprawdzał z tych mechaników?
darq12 napisał(a):Sprawdź obciążenie przy odpalaniu, może być coś nie tak z ładowaniem. Jak zapalają ci się kontrolki na moment od abs i tcs lub esp (jak posiadasz) przy kręceniu to tym bardziej.
Dzinks napisał(a):Witam
Dzisiaj rano miałem problem z odpaleniem, mianowicie było widać ze nie pali na wszystkie baniaki, 500 obrotów osiągał i po chwili gasł. Kilka razy ponownie próbowałem i w końcu się udało lecz dym był konkrety koloru białego-szarego i strasznie śmierdziało. kopcenie ustało dopiero po przejechaniu jakiś 2 km spokojnej jazdy, później na ciepłym pali na strzała lecz co jeszcze zauwazyłem ze jak stoi przechylony do tyłu tzn dupa w dole to tez ma podobne objawy i tak myślę ze możne coś z paliwem nie tak, proszę o pomoc
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość