jaro4444,

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
ASO bedzie taniejgrzybek napisał(a):za duzo. jawne duzo za duzo
mjudu napisał(a):w miare wszstko gralo
Magda napisał(a):Okazało sie, że Sławek wymienił przetarty przewód za 17 zł i turbina i czujniki sie uleczyły
FranekF napisał(a):Rozumiem, ale do ahf-a podejdzie tak samo jak garett? Czytalem ze sa to troche mniej trwałe sprezarki niz garett, czy to prawda?
Micz napisał(a):za 800-900zł kupisz turbinę od ASZ-ta bez problemu, ale nie wiem czy nie lepiej będzie Ci poprostu regenerować tą co masz - koszt to około 500zł przypuszczam, że teraz nie więcej, przynajmniej tyle kiedyś było. Witek jest w kontakcie z karambolem z allegro - on regeneruje turbiny, więc jak się udasz do Witka na pewno coś zaradzi, a urzęduje nadal na Mineralnej.
A tak w ogóle to że chlapie olejem to nic nie znaczy. Trzeba najpierw sprawdzić czy to zwyczajnie się nie przepaliła jakaś uszczelka. Jeśli moc Ci nie spadła ani nie dymi na czarno to (pewnie doładowania Vagiem nie masz jak sprawdzić) to nie ma co odrazu snuć czarnych scenariuszy.
logimen napisał(a):Poza tym juz tu na forum naczytalem sie, ze po regeneracji dlugo nie pochodzi turbo.
Micz napisał(a):logimen, to już jest trochę lenistwo z Twojej strony, wystarczy wpisać w google:
Mineralna 26, tel. 694046807 firma MR Motors
konstant napisał(a):Mam takie pytanie. Bylem na diagnozie przed chipem - okazalo sie ze podczas gwaltownego przyspieszania (pelny gaz) turbo przeladowuje (2,5 ba). Niedawno mialem przeglad, mechanik sprawdzil turbo i okazalo sie ze jest czysciutkie. Wiec co moze byc powodem jego zachowania? Czy wymiana zawora N75 cos da? Czy turbo jest juz na wykonczeniu?
I jeszcze jedno: jaki dokladnie ten zawor (numer) bedzie do ALH z 2002r ?
chyba masz raczej 1,5 bar w Vagu masz podawaną wartość bezwględną, czyli ciśnienie ładowania turbiny + atmosferycznekonstant napisał(a):Mam takie pytanie. Bylem na diagnozie przed chipem - okazalo sie ze podczas gwaltownego przyspieszania (pelny gaz) turbo przeladowuje (2,5 ba)
konstant napisał(a):Wiec co moze byc powodem jego zachowania?
konstant napisał(a):Czy wymiana zawora N75 cos da?
konstant napisał(a):Czy turbo jest juz na wykonczeniu?
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości