Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
karoLak napisał(a):Znów to samo... Po wyczyszczeniu turbiny autko pojeździło ponad 4tys km, styl jazdy dynamiczny na trasie jak i po mieście, 4 razy jechałem nim 500km do Niemiec i z powrotem przy średniej prędkości 150km/h... 3 tygodnie temu pierwsze przeładowanie:/ czy to jest możliwe by turbina się znów tak szybko zanieczyściła??
maniek napisał(a):Witam wszystkich , to mój pierwszy więc proszę o wyrozumiałość . Posiadam leona 1,9TDI 150 KM ARL TOP SPORT . Mam następujący problem , po całkowitej regeneracji turbiny 2 dni temu oraz po zakupie nowego zaworu egr auto niestety przechodzi jeszcze w tryb awaryjny . Popołudniem jechałem na studia i po odpaleniu leona za 10s przeszedł w tryb awaryjny , ale moc miał , po przejechaniu 20 km potem w mieście jechałem dość spokojnie ok 60 -70 Km nagle chce przyspieszyć a tu mocy nie maa cały czas była . Wracając do domu autko chodził juz dobrze ale kontrolka się świeciła CHECK . Wykasowałem błędy przejechałem się , zostawiłem żeby chwile pochodzi i znowu wyskoczył błędy. Wymieniłem nawet kilka bezpieczników bo gdzieś przeczytałem na forum ale nic nie pomogło nada jest to samo . Podaje niżej błędy
17957 - Zawór regulacji ciśnienia doładowania - przerwa/zwarcie do masy brak osprzętu / nie związany ze sprzętem
17932 - Przekaźnik pompy paliwa - przerwa/zwarcie do masy brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY
18080 - Wentylator chłodnicy pierwszy bieg - przerwa brak osprzętu / nie związany ze sprzętem
17055 - Zawór przełączający E możliwości lub zamknięty brak osprzętu / nie związany ze sprzętem
Dodam że auto posiadam 5 miesięcy . Po zakupie auto chodziło dobrze poza jedną sytuacją gdzie turbo sie rozłączył ale po ponownym uruchomieniu auta dobrze chodziło . Oczywiście po zakupie auta pojechałem na hamownie i wyszło 160,8KM 354,4Nm seryjnie bez żadnych modyfikacji , gdzie poprzedni właściciel też zrobił pomiar po zakupie w 2011 roku i wyszło mu 157,6KM 345,6Nm . Poprzedni właściciel wymienił zawór n 75 08-23-2011 oraz co do wiatraków też były wymienione na nowe 08-23-2011 . Wymieniłem bezpiecznik na aku co jest od wentylatorów ale to nic nie dało , wtyczkę też przeczyściłem . Jeśli może mi ktoś pomóc to będe bardzo wdzięczny bo osobiście jestem już załamany . Jestem z okolic ostrowa wlkp może ktoś miał też takie problemy
manyac napisał(a):Dzięki za odpowiedź.
Tylko ciekawi mnie czemu tak sie stało po długim staniu?
Znaczy że już wcześniej turbo padalo?
untaztood napisał(a):Poza tym strach się bać, jeśli za czyszczenie turbo z wyjęciem to 180zł.
przemkos99 napisał(a):Panowie też mam problem z utratą mocy, czy polecicie jakiegoś mechaniora z Warszawy, najlepiej okolice Ursynowa ewentualnie Piaseczna???
manyac napisał(a):Dziś jadę do mechanika i posprawdzamy te rzeczy o których wspominaliście. Jak coś będe wiedział dam znać.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości