Krzysiek_ost napisał(a):BRG
chyba BRD
Krzysiek_ost napisał(a):może lepiej ARL ?
lepiej - tylko skąd weźmiesz sprawdzone i w miarę mało używane? (poza kupnem nowego za ~2,5 klocka). BRD ma lagi z dołu, górą może wyjdzie minimalnie więcej.
Krzysiek_ost napisał(a):2. Na ile można bezpiecznie stroić taką konfigurację ? Tak żeby silnik i sprzęgło za szybko się nie skończyło ?
o silnik to Ty się nie martw bo zniesie dużo więcej niż może dać taki malutki świstak z ARLa a wyjdzie przy pomyślnych wiatrach ~190KM, ~400Nm
Właściwie dlaczego ja o tym pisze skoro już ten temat był 534399823 razy poruszany?
Krzysiek_ost napisał(a):3. Czy IC wystarczy od ARL-a ? czy muszę szukać coś wydajniejszego ?
Zdajesz sobie sprawę, że założenie IC od ARL, to rury kosztujące majątek i wymiana CAŁEGO pasa przedniego? Więc bardziej opłaca się custom. Oczywiście cooler z ARL tak czy siak starcza do 200KM
Krzysiek_ost napisał(a):5. Czy to prawda że regenerowana turbina nie ma już tej samej wydajności ? Tak na chłopski rozum, wydaje mi się że powinno być to samo, skoro zmienianą wszystkie "bebechy" na nowe?
Nie istnieją regenerowane turbiny z wymienionymi bebechami - tzn. istnieją, na chińskich zamiennikach. Nie ma oryginalnych zestawów naprawczych (o czym pisałem około 500 razy na tym forum).