Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
kurex napisał(a):Jeśli chodzi o hamowanie; redukcję biegami to jest to dobre dla naszego samochodu czy niezbyt. ?
Bo mój dwu-mas po części prosi się o wymianę lecz chcę go wykończyć do końca i nie wiem ?.
Jeśli chodzi o wymianę to wystarczy sam dwumas czy całe sprzęgło wraz z dwummasem. ?
Nie ślizga mi ani nic jeśli o to chodzi, lecz pedał sprzęgła cały czas drży jak samochód pracuje.
Tomekm_ 86 napisał(a):Kolego mi już od roku się odzywa delikatnie dwumas i redukuje biegami i narazie nic sie gorzej nie dzieje.... a jeżeli chodzi o wymiane to wymieniaj cały komplet czyli sprzegło, łożysko i koło dwumasowe
Marcinxxx napisał(a):Tak komplet ale do ASV lepiej odrazu jednomasa dać
adam1.9TDI napisał(a):kurex, ja bym raczej polecal regeneracje dwumasu.
Marcinxxx napisał(a):co do jednomasu w octavi te silniki nie maja dwumasu i smigaja
kurex napisał(a):Marcinxxx napisał(a):co do jednomasu w octavi te silniki nie maja dwumasu i smigaja
Ale chyba nie wymyślili dwumasu z nudów, prawda. ?
Marcinxxx napisał(a):Jasne ze nie ale w przypadku tego silnika to w aso generuje fajne moim zdaniem niepotrzebne koszty
co do zestawów z dwumasem jakie sa na rynku za 1200-1300 zł to znam osobiscie kilka przypadków co te dwumasy wytrzymywały rok/20kkm i juz hałasowały na seryjnym silniku. Gdyby te dwumasy wytrzymywały tyle ile ori to ok.
jędrek napisał(a):To fakt ja wymieniałem rok temu na sachs i już słychać.Ciekaw jestem jak to rozpatrują w reklamacji
jędrek napisał(a):Ciekaw jestem jak to rozpatrują w reklamacji
Ojciec napisał(a):a przejechane ma prawie 150 tys km.
wiechec89 napisał(a):- Na zimnym silniku przy wciśnięciu do połowy sprzęgła dość mocne drgania pedału + odgłos szurania w okolicy skrzyni biegów, na rozgrzanym tylko lekkie stykanie w pedał,
wiechec89 napisał(a):- Przy jeździe na wysokich obrotach i puszczeniu lub dodaniu gazu czuć szarpnięcie,
wiechec89 napisał(a):Czy powinienem wymienić już zestaw sprzęgła? Przebieg 170km, zestaw sprzęgła jeszcze fabryczny.
kurex napisał(a): wiechec89 napisał(a):- Przy jeździe na wysokich obrotach i puszczeniu lub dodaniu gazu czuć szarpnięcie,
Do tego słyszę takie cyknięcie, ale to nie wiem czy przypadkiem nie skrzynia.
kurex napisał(a):Mi również drga, zależy jak Ci drga że noga Ci cała lata ?, po części słyszałem że jest to w miarę normalne w tych samochodach.
wiechec89 napisał(a):Kupię zestaw z LUK'a, Sachs jest droższy o 500-600zł,
kurex napisał(a):Powiedz mi jeśli jedziesz ze stałą prędkością, puścisz pedał gazu i po chwili mocniej go wciśniesz to szarpie samochodem i towarzyszy temu jakiś dźwięk.?
addam24 napisał(a):Ponizej 2000 rpm jest takie jakby rzezenie slyszalne z ukladu napedowego.I lekko przenosi sie na bude.Jest to jeszcze bardziej wyczuwalne,gdy rozpedzam sie na wyzszych biegach od najnizszych obrotow.
addam24 napisał(a):Pomijajac gaszenie samochodu z niewcisnietym sprzeglem.
kampers napisał(a):Panowie, 1,5 roku temu (30tys km ) zalozylem caly komplet Luk BTB od sharana, i wydaje mi sie ze juz mam te objawy szarpania :/ Mam gwarancje i bede to odsylal, pytanie takie na co teraz zmienic bo tego dziadostwa juz nie chce widziec :/
SpoON napisał(a): jeszcze jeździć i jeździć!
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość