ale kto ma czas czekać chyba z 5 minut łącznie zanim odpali auto...

ważne że aku naładowany i ładowanie działa i że odpala
pozdro
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
PiterEL napisał(a):To moj dzis przy mrozie -12,5 tak odpalał. Wypowiedzcie się czy martwić się tym ?
ASV odpalanie -12,5 C
leoTDI napisał(a):PeterEL,
oglądałem filmik i wg mnie jest to nienormalne. Za duży widać przysiad napięciia. Jeśli aku jest ok -jak twierdzisz- to masz inny problem. Problem z upływnością prądu, albo inaczej "prawie zwarciem" podczas rozruchu. Napięcię podczas rozruchu mocno siada, poniżej 10 V na pewno. Porównuję do swojego ASV - wprawdzie przerobionego - ale elektryka przecież ta sama.
Marcell napisał(a):U mnie podobnie łapie temperaturę, po około 5km mam temp roboczą silnika. Tylko zastanawia mnie to palenie świec, czy to normale aby w sprawnym aucie same z siebie po0 10 tys padły? Dodam, że mimo że żadna nie działa, to auto odpala nawet na mrozie, tylko szarpie.
nic nie musi. Pamietaj że są tacy co tylko leją do baku a olej wymieniają np co 40tysi może i lepiej. Opcja nie jest wykluczona ale... ja bym szukał przyczyny w układzie paliwowym.joker66 napisał(a):z przebiegiem 140 tyś musi być.
Marcel napisał(a):Wiesz co aku też tak jak twój ma logo vag kurcze daty nie pamietam ale pewnie pare lat już ma. Sugeruję sie tym że jest dobry, bo był sprawdzany w punkcie handlu aku, przez mojego znajomego. 70 Ah 680 A
świece sprawdzane pod każdym kątem ( multimetrem oraz wymontowane i grzane na krótko) sprawdzał też vagiem tzn jakoś tam pobudzał je do grzania a drugi ziomek mierzył jakimiś kleszczami![]()
![]()
czujnik sprawdzę myślę ze to bez różnicy czy silnik wtedy będzie gorący ważna zgodność temp. pod jadę do fachury.
czujka kosztowała coś koło 50 zł febi jak dobrze pamietam
transit_master napisał(a):e.
Marcel napisał(a):biała chmurka z tyłu, specyficzny zapach spalin jakby szczypiący w oczy.
konstant napisał(a):...Osobiscie dalem sobiez tym spokoj. I tez tak radze osobom majacym podobne problemy bo wg mnie to troche walka z wiatrakami.
korpek napisał(a):Śmigaj do mechanika który naprawia pompy wtryskowe, niech Ci sprawdzi zaworek zaznaczony na 'czerwono' Jak przepuszcza, to paliwo schodzi Ci z pompy i dlatego masz problem z odpalenie po dłuższym postoju.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość