Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Taki wezyk na metry kupisz w kazdym lepszym sklepie motoryzacyjnym.Toledziak napisał(a):Otóż jeden z węży ciśnienia (dochodzi do EGR) jest przetarty.Tzn ma przetartą osłonę parcianą i wiele z jego gumowego wnętrza nie zostało.póki co osłoniłem go taśmą izolacyjną,ale muszę go wymienić.Ile to kosztuje (tzn ten wąż,bo wyjąć i wsadzić to ja umiem). Jakim innym, niż ori,można go zastąpić??
To nic takiego odma ci sie spocila - poprzez ten przewod wyrownywane jest cisnienie w ukladzie korbowym i wydostaja sie tamtedy opary oliwy w wiekszym lub mniejszym stopniu (jak przelejesz oliwe to nadmiar jest wywalany) Mozesz to spokojnie rozebrac wyczyscic i uszczelnic albo isc krok dalej i pozbyc sie polaczenia odmy z dolotem - wpisz odma w szukajke dowiesz sie wiecej.Toledziak napisał(a):No właśnie i zobaczyłem coś co mi się nie spodobało.Mianowicie na około giętkiego przewodu dolotowego do zaworu, tuż przy rurze dolotowej (za puszką filtra) mam mokro od oleju.Tzn tak to wygląda (fotka obrazująca problem). Co z tym zrobić??Oliwy nie było za dużo,normalny stan.Auto użytkowane zgodnie z zasadami.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości