Jakis zas temu pisałem o metalicznym stukanie w moim Lelonie. Byłem u mechanika znajomego i diagnoża była u niego rurka od spodu jakas od wydechu i napinacz paska wieloklinowego.
Powtórze może jak wygląda sytuacja. Odpalam, silnik zimny pasek piszczy. Włączam klime piszczy bardziej wyłaczam troche mniej.
Silnik sie rozgrzewa zamiast piszczenia pojawia sie chrobotanie tyle że w zakresie obrotów tylko i wyłącznie 1000-1200. Chrobotanie dopiego z okolic paska wiloklinowego i rozrządu piszczrnir wiadomo.
Teraz uwaga. Pasek klinowy wymieniony, po pasku napinacz wymieniony na nowy. Po wymianie napinacza troche słabsze chrobotanie. Po klilka dniach wszystko wraca. Po paru tygodniach jest głośniejsze. Zaczyna mnie tak wk....
Co to może być??? Na poniedziałek jestem umówiony w ponoc dobrym warsztacie. Tyle, że ja juz jakos wogóle nie ma do nich zafania. Jeden mówi to drugi to i tak w kółko a nie chce znowu na daro wydawac kasy.
Pomoże ktoś?
Widziałem inne wątki topola toledziak ale u topoli na filmiku wygląda to zupełnie inaczej u mnie silnik pracuje równiutko nic nie skacze a chrobotanie pojawia sie tylko przy ruszaniu lub gdyu wskazówka obrotów przechodzi przez w/w zakres...
POMOCY