Padł mi przepływomierz i musze go wymienić cena w sklepie nowego z bosha 720zł
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
wilkman napisał(a):padł cały przepływomierz
wilkman napisał(a):ten czujnik masy powietrza
grzybek napisał(a):Sammael, nie to samo...
przeplywomierz to ten plastik w ktorym siedzi czujnik masy powietrza ktory my potocznie nazywamy "przeplywomierzem"
koledze zapewne krzykneli 720zl za czujnik (wklad)+ przeplywomierz (ta plastikowa "rurka")......?
jacek505 napisał(a):1. Jakie sa objawy w pracy silnika gdy przepływka wogole wysiadla ?
2. Jakie sa objawy w pracy silnika gdy w przepływce cos szwankuje ?
jacek505 napisał(a):3. Czy przeplywki Pierburg, Denso, Delphi mozna stawiac na rowni z Boschem ? Jakie inne firmy robia te urzadzanka o wysokiej jakosci ale o rozsadnej cenie ?
jacek505 napisał(a):4. Czy turbine wlacza komputer, czy tez wlacza sie sama po przekroczeniu 2000 obr. ?
5. Czy praca turbiny ma zwiazek z praca przeplywki czy turbina jest w jakis sposob sterowana przez kompa ?
turbognojek napisał(a):jacek505 napisał(a):4. Czy turbine wlacza komputer, czy tez wlacza sie sama po przekroczeniu 2000 obr. ?
5. Czy praca turbiny ma zwiazek z praca przeplywki czy turbina jest w jakis sposob sterowana przez kompa ?
Turbina się nie włącza ona zawsze pracuje kiedy jest uruchomiony silnik tylko od około 2000obr czuć przyrost mocy silnika ze względu na to że od pewnych obrotów turbina dopiero zaczyna porządnie pompować powietrze! Turbina jest jak najbardziej sterowana przez kompa!
jacek505 napisał(a):Turbo samo sie wlacza po 2000 obr. OK, ale jak komp steruje jej praca ?
zoltar83 napisał(a):Mam pewien problem, a właściwie dziwną sytuację z przepływką w 1.9TDI AHF w moim Leonie. Autko jeździ w miarę normalnie, lecz osiąga prędkość tylko 160 km/h zarówno z podpiętym i odpiętym przepływomierzem - żadnej różnicy w przyśpieszeniu etc. Czy oznacza to padnięty przepływomierz?
ja mam identyczną sytuację,czy to oznacza ze przepływomierz do wymiany?
pablobianco napisał(a):ja mam identyczną sytuację,czy to oznacza ze przepływomierz do wymiany?
podepnij sie pod VAG, przyczyn może być wiele
marcsl napisał(a):bo u mnie tego nie ma,czy to oznacza że poprzedni właściciel wmontował podróbkę?
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości