Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
bracus napisał(a):przepustnica
piotrp napisał(a):Mechanika sie pytalem to powiedziale ze to cos z odpowietrzeniem jest. Jak w silniku popatrzysz to tam takie cos (nie wiem jak sie to nazywa) i to przeskoczy po wylaczeniu silnika. to sie otwiera lub zamyka, nie pamietam juz. Ale moze kto inny sie wypowie co sie lepiej zna.
jaro4444 napisał(a):W dieslu nie ma przepustnicy tylko jest KLAPA GASZĄCA. To ona zamykając się wytwarza w kolektorze podciśnienie podczas gaszenia silnika. Po zatrzymaniu motoru otwiera się i to "pufff" to jest zassanie powietrza przez to podciśnienie.
bracus napisał(a):na gwarancji wymieniono w moim mk V "przepustnicę"
bracus napisał(a):Biorąc pod uwagę to co napisałeś na gorze dziwię sie ze udzielasz komukolwiek rad skoro piszesz ze "w dieslu nie ma przepustnicy" bo jak się okazuje jest.
ventu1 napisał(a):jaro4444, czy trzeba coś z tym zrobić czy można tak jeździć, osobiście mi to nie przeszkadza tylko nie chciałbym żeby przez to coś innego nie poleciało
bracus napisał(a):http://sklepy.allegro.pl/item407993968_przepustnica_audi_vw_2_0_tdi.html silnik 2.0 tdi - własnie to sie nazywa u "nich" przepustnica - i z tego co pokazuje etka to tez sie nazywa "sprocket" czyli na mój gust przepustnica (bo raczej nie koło zębate) i wlasnie awaria tego czegoś powodowała u mnie opisane wyżej objawy
bracus napisał(a):tym bardziej etce wierze bardziej jak Wam
rob555 napisał(a):PS Slowo pisane nie zawsze ma racje
Gdyby na plocie ktos napisal DU*PA to tez bys drzazgi z malego wyciagal ?![]()
jaro4444 napisał(a):Tak naprawdę to nie jest strzał a dość wyraźne "puffff"
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 4 gości