Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Centralka zamka

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Centralka zamka

Postprzez robertkop » 3 października 2008, 21:31

Witam szukałem na forum lecz nie mogę nigdzie znaleźć tematu odnośnie tego gdzie może być schowana puszka sterowania centralnym zamkiem i czy jest możliwość podpięcia alarmu fabrycznego do innej centralki zamka centralnego.
robertkop
Stella +
Stella +

Auto: Skradziony Leon

Reklama

Re: Centralka zamka

Postprzez Axee » 4 października 2008, 10:39

robertkop, centralnymi zamkami steruje zazwyczaj modul komfortu, a w autach bez modulu komfortu modul centralnego zamka, znajduja sie pod kierownica. Co chcesz osiagnac podpinajac fabryczny alarm do innej centralki zamka centralnego? Nie masz centralnego zamka w aucie czy jak? A moze odwrotnie chodzilo Ci o podpiecie niefabrycznego alarmu do fabrycznego centralnego zamka... w tym przypadku podpinasz sie pod wiazke idaca do drzwi kierowcy, lub bezposrednio pod wiazke przy module komfortu.
Pozdrawiam Axee® LCT

Anna Wiktoria * 05-10-2017 + 17-04-2018
Axee
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Region: śląskie
Auto: FR
Silnik: BMN 2.0

Postprzez robertkop » 4 października 2008, 11:11

Axee chodzi o to iż nie działa mi sterowanie z kluczyka po zmianie bateri nawet dioda się nie świeci na kluczyku czyli wnioskuję że sterownik padł a nowy w ASO kosztuje 390 +90 zestrojenie więc wolę kupić sterownik centralnego zamka z pilotem lub kluczykiem w styzoryku i podpiąć pod fabryczny alarm oczywiście jeżeli jest to możliwe.[/u]
robertkop
Stella +
Stella +

Postprzez Axee » 4 października 2008, 11:51

robertkop, sterownik raczej na 99% nie padl. Bez sensu moim zdaniem taka rzezba. Lepiej naprawic pilota i zakodowac od nowa. Jakby chcialo Ci sie przyjechac do Gliwic, to moge podjac sie naprawy. Kontakt na PW.
Pozdrawiam Axee® LCT

Axee
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Postprzez robertkop » 4 października 2008, 15:50

Oczywiście że mogę podlecieć do ciebie podaj namiary na siebie typu adres i w przyszłą sobotę mogę się zjawić jeśli ci pasuje
robertkop
Stella +
Stella +

Postprzez Dzatek1979 » 29 października 2008, 15:34

mam pytanie, czy byl fabryczny alarm w Leonie 2001 1,9TDI 110KM,bo mi go zaje...ali i teraz mam problemy z PZU i czy alarm uruchamialo sie z kluczyka.Pomozcie
Seat Leon 1,9 TDI 110 KM 2001r
Dzatek1979
Stella
Stella

Auto: Seat Leon 1,9 TDI

Postprzez Axee » 29 października 2008, 16:30

Dzatek1979, pamietasz wersje wyposazenia? Jesli to bylo signo to fabryczny alarm w takich jest w standarcie, a uruchamiany jest wlasnie orginalnym kluczykiem, lub pilotem w glowce kluczyka. Zadnych innych dodatkowych pilotow nie bylo. Signo najlatwiej rozpoznac po tym, ze mial samosciemniajace sie lusterko wewnetrzne z czujnikiem deszczu. Auta z alarmem mialy najczesciej tylne lampki podsufikowe z czujnikami ruchu, ale zdarzaly sie wersje bez tych lampek. W razie czego mozesz isc w zaparte, ze alarm byl fabryczny, wiesz o tym, bo gdy auto bylo zamkniete i jak otwierales kluczem tylna klape i podnosiles, to w samochodzie wlaczala sie syrena. Dopuki nie odnajda auta jest to nie do udowodnienia, ze alarmu nie bylo!
Pozdrawiam Axee® LCT

Axee
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Postprzez Dzatek1979 » 30 października 2008, 07:07

wielkie dzieki,bylo takie lusterko.skurwy...y ukradli mi z pod bloku i nie moge tego przezyc(takie zajebiste auto)teraz poluje na Golfa III bo juz nie stac mnie na leona. jeszcze raz dzieki i uwazajcie na swoje autka

[ Dodano: Wto 18 Lis, 2008 ]
Mam jeszcze jedno pytanie, mianowicie jak swiecila sie kontrolka, bo ja widzialem tylko tą przy radiu, a w instrukcji pisze, ze powinna byc na drzwiach,prosze o pomoc
Dzatek1979
Stella
Stella

Auto: Seat Leon 1,9 TDI

Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel