Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

[TDI PD] ARL -pytania

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

[TDI PD] ARL -pytania

Postprzez batchko » 13 października 2008, 19:53

Mam cos takiego jak kupiłem autko że, czasami traci moc na wyższych biegach, jak go depne to slabo sie wkreca a jak troche puszcze gaz to jakby dostaje wiecej mocy i tak np sie dzieje przy wyprzedzaniu ale zauwazylem ze tylko jak silnik jest nagrzany jak jest zminy to moc ma, poza tym jak jest zimy silnik to na wolnych obrotach troche nim trzesie potem juz wszystko ok. Spalanie raczej w normie nic sie nie dzieje nie kopci tylko rano jak go odpalam przez chwile. Rozrząd wymieniony oleje filtry tez. Mechanik mi powiedział że ktos już grzebał przy przepływce i był wymieniony filtr paliwa wiec moze cos im nie chciał chodzic dobrze.Byłem na VAG-u nic nie wykazało ale przepływki chyba sie tak nie sprawdzi.
I tak mysle ze może to faktycznie przepływmierz bo tak jakos dziwnie sie zachwuje ten silniczek wogóle jak na ARL to cos słabo czasami jezdzi.Co o tym myslicie ?
achas a dzis zauwazylem ze cos tam jakby gwizdze w okolicach przepływki, nie wiem moze mi sie wydaje ...

Achas czy to jest numer przepływki do arl ?? 071 906 461 A
batchko
Signo
Signo

Auto: Audi S3 Sportback
Silnik: CHGA 1.6

Reklama

Re: [TDI PD] ARL -pytania

Postprzez paramedic71 » 13 października 2008, 20:31

hmmm lepiej jedz sprawdz to u kogos kompetetnego
200km/ 394 nm Powered by ECUProject
"Koks wóda dziwki i inne rozrywki" ;)
"...Prosta droga jest dla szybkich aut, droga z zakrętami dla szybkich kierowców..."
www.e-m-s.pl jestesmy i działamy :)))
paramedic71
Cupra
Cupra

Auto: FR ARL+

Re: [TDI PD] ARL -pytania

Postprzez pembuk » 13 października 2008, 21:12

Widze, ze kolega z grudziądza. Czasami bywam w rodzinnych stronach. Mam VAG-a i lapka wiec mozna porobic logi pracy silnika. Robilem juz sobie i szwagrowi wiec problemu nie bedzie. Z tym, ze bede w Grudziadzu dopiero ok 26 pazdzienika. Sprawdz weze powietrza za przeplywka, skoro mowisz ze cos tam syczy to moze Ci lewe powietrze zaciaga. Ja mialem cos podobnego ale juz za turbina i auto tez bylo slabe, trzeba uwazac w takich sytuacjach bo przeplywka daje zle informacje o wlasciwym przeplywie i mozna w ten sposob zakatowac turbine. Ciezko mi doradzic do kogo kompetentnego moglbys sie udac w G-dzu :/ . Zapytam szwagra moze cos doradzi :)
Obrazek
pembuk
Sport
Sport

Auto: SIGNUM 3.0

Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel