Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
o którym kole mówimyand280 napisał(a):pewno sie kolo zatarlo
marcin_kielce napisał(a):To ja tez sie podlacze. Czasami, rzadko dosyc po tym jak odpale silnik rano swieci mi sie przez okolo 10-15s lampka od akumulatora. Co to moze byc??
pablos napisał(a):miałem to samo panowie w rolce prowadzacej alternatora pekla metalowa tuleja i sprawila ze rolka zaczela sie wysuwac i ciać pasek
marcin_kielce napisał(a):bo ja zielony jestem...
marcin_kielce napisał(a):a gdzie mam szukac paska klinowego??
Kozak napisał(a):w TDI nie ma paska klinowego , jest pasek wielo rowkowy , napędza równocześnie klimę i alternator , jest po stronie rozrządu
Kozak napisał(a):marcin_kielce napisał(a):bo ja zielony jestem...
piszesz poważnie czy się napierda..szmarcin_kielce napisał(a):a gdzie mam szukac paska klinowego??
w TDI nie ma paska klinowego , jest pasek wielo rowkowy , napędza równocześnie klimę i alternator , jest po stronie rozrządu
marcin_kielce napisał(a):Arci jaki koszt paska?? i zalania szkłem??
tsubocz napisał(a):Czy ktoś wie jaki jest koszt wymiany alternatora - części + robocizna?
Arci9 a jak zdiagnozowales ze cos jest nie tak z alternatorem??
marcin_kielce napisał(a):Jak bylo slychac kolo pasowe alternatora??
mi tak jak napisalem aku zaswieci sie na 10 sek bardzo rzadko i nie wydaje mi sie zeby jakos glosniej mi silnik pracowal na zimnym. Ale dla swietego spokoju jak znajde czas moze gdzies podjade i niech zobacza co i jak
marcin_kielce napisał(a):BTW wie ktos gdzie moge w wawie wymienic opony w miare tanio i wywazyc??
Arci9 napisał(a):mi tak jak napisalem aku zaswieci sie na 10 sek bardzo rzadko i nie wydaje mi sie zeby jakos glosniej mi silnik pracowal na zimnym. Ale dla swietego spokoju jak znajde czas moze gdzies podjade i niech zobacza co i jak
może pasek za luźno? pewnie ładowanie masz, bo inaczej byś auto pewnie pchał
marcin_kielce napisał(a):Co znaczy, że mam ładowanie??![]()
znaczy sie akumulator już słaby??
marcin_kielce napisał(a):Czyli narazie mam jezdzic i sie nie przejmowac??
pablos napisał(a):a tak nawiasem mechanik powiedział ze to taka przypadłosc w leonach i toledo z tymi alternatorami i rolkami ...?
tsubocz napisał(a):Przed chwilą miałem tel. od mechanika, a wczoraj wieczorem jeszcze u niego byłem. I okazało się, że kółko pasowe spadło z wirnika alternatora. Mechanik dziwił się trochę, dlaczego w kółku w środku jest łożysko kulkowe. Ale skonsultował się ze swoim specjalistą i juz chyba wszystko wie. Dzisiaj jak będę odbierał auto to dowiem się dokładnie co i jak.
Całe szczęście, że kółko pasowe tylko spadło, a nie np. urwało się.
Ale cóż, mechanik powiedział, że wymieni kółko pasowe i będzie wszystko ok.
Koszt jaki podał to 400zł wraz z robocizną. Jak dowiem się czegoś jeszcze dzisiaj przy odbiorze to napisze.
tomery napisał(a):jak schodził z obrotów to coś terkotało
Kupujesz, wchodzisz i jeździsz - zero wkładu (lub podobne)
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 2 gości