Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Wszystko zależy od tego jak jeździsz.andi1999 napisał(a):1. Czy rzeczywiście może być problem z zapiekającą się turbiną?
Daj na piwo dla któregoś kolegi z forum i poróbcie logi dynamiczne.andi1999 napisał(a):2. Czy może powinienem sprawdzić inne elementy, np zawór N75?
Rozumiem , że masz zmienną geometrię łopatek turbiny ? Bo nie podałeś oznaczenia silnika. 800 to już przesada , za te pieniadze można kupić drugie sprawne turbo , czyszczenie to koszt około 400złandi1999 napisał(a):.Czy warto czyścić turbinę za takie pieniądze, bez żadnej gwarancji, że wszystko na dłuższy czas będzie ok?
j.wandi1999 napisał(a):4. Jeżeli rzeczywiście moja turbina pada, to czy warto kupić turbinę używaną, po regeneracji czy też nową i ile kosztuje taka turbina?
Szukaj może ktoś na forum ma , pytaj szukajandi1999 napisał(a):5. Jeżeli kupować turbinę to gdzie? jakie sklepy polecacie czy też warsztaty z regeneracją pomp?
DOC napisał(a):skoro 110 KM to pewnie ASV
DOC napisał(a):Skoro jezdzi i zlapal raz notlauf to daj mu dobrze w palnik, przepal ta sadze i bedzie
DOC napisał(a): Moja rada jest prosta: zamiast placic 800 PLN za cos niezbyt pewnego wybierz sie na autostrade albo podobna bezpieczna droge i przegon auto na wysokich obrotach i duzych przyspieszeniach.
Rozumiem , że coś zepsuł i na pewno ktoś po nim to naprawił ale człowiek uczy się na błędach , jeżeli Ty byś to zrobił to nie było by żadnego problemujacek505 napisał(a):Jak bylem na ustawianiu zbieznosci kol widzialem jak mlody czlowiek (uczacy sie pewnie na mechanika) rozje.. al cos w golfie jak naprawial przednia os.
Ziomal napisał(a):Rozumiem , że coś zepsuł i na pewno ktoś po nim to naprawił ale człowiek uczy się na błędach , jeżeli Ty byś to zrobił to nie było by żadnego problemujacek505 napisał(a):Jak bylem na ustawianiu zbieznosci kol widzialem jak mlody czlowiek (uczacy sie pewnie na mechanika) rozje.. al cos w golfie jak naprawial przednia os.![]()
Sorry za OT.
pembuk napisał(a):Lepiej szykuj kasiore na czyszczenie turbo
TOMMY_YO napisał(a):jestem nowym klubowiczem
to mogłeś już wcześniej coś z tym zrobić a nie czekać czy coś się stanie,czy też nie...skoro coś nie jest nie tak,to się to robi lub temu zapobiega,a nie czeka...bo może samo przejdziekruczek88 napisał(a):nic z tym nie robiłem
kruczek88 napisał(a):VAG'iem auta nie sprawdzałem, jeśli chodzi o doznania słuchowe to hmm nie ma tego typowego świstu ale jest coś co słychać w środku auta i przypomina głosem uciekające powietrze przez dziurę w rurze. Przepływke wymieniałem rok temu na nową wiec raczej chyba odpada. jestem na piątek umówiony do serwisu wiec zobaczymy.
jaco napisał(a):ja miałem to samo i też czekałem ale szkoda nerwów i samochodu bo niema frajdy z jazdy ,trzeba wyjąc turbo i dać do regeneracji bo są zapieczone kierowniczki i też trzeba turbo dać na wyważarkę i problem zniknie
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości