Axee napisał(a):kulik84, jesli masz tempomat trzeba bylo dodac gazu plusem, sprawdz jeszcze bledy na silniku, czy znow nie zalapal jakiegos notlaufa, podejrzewam, ze jeszcze mniej by krecil wtedy.
Niestety nie mam tempomatu. To zdecydowanie nie był notlauf (auto na pozostałych biegach i do pewnych obrotów bardzo dobrze się zbierało (miałem nieprzyjemność załapania paru notlaufów parę tygodni temu i mam porównanie). Sprawdzę dla pewności wieczorkiem pod kompem.
Być może jest to kwestia gruszki w turbinie (chodzi płynnie w pełnym zakresie, ale jakby troszkę ciężkawo - tak jakby wciskać sztywną sprężynę - nie wiem czy tak powinno być czy powinna po wciśnięciu małym palcem chodzić).
[ Dodano: Wto 14 Kwi, 2009 ]Tak więc sprawdziłem auto VAGiem i notlaufa nie było - brak mocy to nie był notlauf. Co lepsze nie wyskoczył też błąd związany z usterką czujnika pedału przyspieszenia (błąd skasowałem przy poprzednim VAGowaniu parę dni temu). Może to oznacza, że to kwestia styków skoro błąd raz jest, a raz go nie ma?
[ Dodano: Sro 22 Kwi, 2009 ]Przeanalizowałem logi dynamiczne i w bloku 10 w pozycji Throttle (ostatnia kolumna) wartość dochodzi na 100%. Czyli słaba moc auta nie jest spowodowana czujnikiem przyspieszenia.
Niepokoi mnie natomiast to, że w pozycji MAF Sensor 230-370 mg/H - masa powietrza pobranego - wartość waha się w zakresie od 200 do 795 mg/str.
Załączam fragment loga. Czy słaba moc auta to może być padnięta przepływka?