Mianowicie w Leonie mojej dziewczyny 1.9TDI 150 strzeliła rura od intercoolera, ta od dołu która idzie od coolera do turbiny (składa się bodajże z 3 części: metalowej (takiej powyginanej), metalowo- gumowej i z 3 samej gumowej). Auto kupiła niedawno, na liczniku przejechane 150tys, podpięcie pod komputer- okazało się że było grzebane w głównym sterowniku i przebieg jakieś 300-400tys, ale nieważne, auto generalnie nie wiadomo w jakim stanie. Dziewczyna się podjarała, ruszyła ostro ze świateł, było wielkie bum, zjechała na bok, sprawdziła, okazało się że to ta rura spadła z mocowań, zawinęła się gdzieś pod spodem, została przez nią przejechana i do niczego się nie nadaje.
Na allegro i innych aukcjach nie mogę czegoś takiego znaleźć , pytałem znajomych mechaników, handlarzy i nic

W serwisie powiedzieli że całość ok 1000zł. Normalnie załamka. Znajomy poskładał i połatał pozostałe resztki jak cie mogę, tak żeby było można się tym przemieszczać, ale na dłuższą metę tak być nie może.
Mam do Was pytanie, może ktoś miał podobny problem?? Może znacie kogoś, kto zajmuje się dorabianiem rur, kto mógłby powyginać i zrobić taką nową rurę?? Fajnie by było żeby w okolicach Wrocka. Bo mi już ręce opadają, użyłem wszystkich moich kontaktów, znajomych itd.
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuję.