Krotko ujmujac moj leonik dostal objawow typowych dla przeplywki...idzie do 120km/h pozniej ledwo do 140km/h a wiecej nie da rady. Komp nie wykazal bledow ale mimo wszystko po objawach postanowilem sprawdzic czujnik. aha zanim zaczne to napomne..moj leon to: Sport 1.9 TDI ASV 2004r. Wiec o to co znalazlem nietypowego (w zaznaczonej elipsie brakuje "drucika"):

Oznaczenia mojego przeplywomierza Bosch:
VW 038 906 461 B
(znaczek Boscha) 0 281 002 531
I mam troszke kilka "blond";) pytan:
1.Jak widziecie nie ma tych drucikow w czujniku to na 99,9% nie normalne,a moze jednak? Czy byly kiedykolwiek robione takie czujniki bez "tych drucikow"??
2. Skoro nie ma wyzej wspomnianego elementu to gdzie sie podzial?? Jest gdzies jeszcze przed silnikiem jakas siatka/filtr cos zabezpieczjacego wzdluz rury powietrza?? Czy raczej moglo to sie dostac do silnika??
3. Wiem,ze sie nie da dokupic brakujacego elementu i pewnie nie warto?....a jak juz kupic nowy czujnik to czy lepiej oryginalny Boscha (taki teraz mam) czy PIERBURGa? Czyms sie roznia?
Dzieki za pomoc bo jestem trosze przylamany gdzie to cholerstwo sie podzialo:/A ja za troche mialem jechac na wakacje autkiem do Chorwacji:/
...nie widzialem postow poruszajacych taka sytuacje...
Pozdrawiam