Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Woda pod maską

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Woda pod maską

Postprzez Radek73 » 10 sierpnia 2009, 13:47

Witam. Zauważyłem, że po myciu albo deszczu na filtrze paliwa albo na bocznej osłonie akumulatora są niewielki ilości wody, które w następnej kolejności spływają sobie na wiązki kabli za reflektorami no jest potem tam tak "fajnie" mokro. Też tak macie?
Po każdym myciu oczywiście suszę całe auto ze wszystkim zakamarkami no ale ostatnio zostałem pozbawony garażu i perspektywa deszczowych dni i wilgoci pod maską zaczyna mnie martwic.
W tej samej kwestii z tylną klapą też coś jest nie tak, bo po otwarciu po prawej stronie na uszczelce jest mała kałuża plus do tego małe ognisko korozji pod uszczelką na łączeniu blach bagażnika i nadkola. Widac, że wilgoc już trochę tu nadgryzła blachy. Będę oczywiście to robił u lakiernika ale czy powodem jest źle spasowana uszczelka? Woda powinna chyba spływac po zewnętrznej stronie uszczelki a nie po samej uszczelce.
Jak ktos ma jakieś sugestie co tej wody to bedę wdzięczny.

[ Dodano: Wto 11 Sie, 2009 ]
Za wielka pierdoła żeby zwracac na to uwagę czy nie zaglądacie pod maskę za często?
Radek73
Stella +
Stella +

Auto: Leon Sport

Reklama

Re: Woda pod maską

Postprzez lec » 11 sierpnia 2009, 10:02

to zalezy ile tej wody..... akumulator masz juz pod wodą czy jeszcze wystaje ? :P sprawdz szczeliny miedzy maska a błotnikiem, tamtedy woda powinna sobei splywac, spradz tez szczelnosc podszybia.... a od przodu przez grilla to juz niestety troche se dostaje jak sie jezdzi w deszczu i nic na to nie poradzisz. W leonie i tak mniej niz np u mnie w Octavii
100kucy/1L Club | www.SkodaClub.pl | www.Motohid.pl
lec
MotoHID.pl

Auto: O2 RS FL

Postprzez Radek73 » 11 sierpnia 2009, 10:16

:hahaha: aku jeszcze troszke wystaje w wody, kopułka bezpieczników jest na szczęście na powierzchni. Czyli tak jest. Więc zostaje w deszczu stac z parasolem i nie jeździc podczas deszczu.
Radek73
Stella +
Stella +

Auto: Leon Sport

Postprzez lec » 11 sierpnia 2009, 10:35

od tego jest obudowa akumulatora aby oslonic
100kucy/1L Club | www.SkodaClub.pl | www.Motohid.pl
lec
MotoHID.pl

Auto: O2 RS FL

Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel