Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
-=PAWEL=- napisał(a):...uważąj na napinacz firmy INA dokładnie rok temu wymieniałem właśnie na INA który się rozsypał po kilku miesiącach.
Tygrysek napisał(a):kolejne pytanie: czy przy wymianie tego napinacza, konieczna jest wymiana paska?
Neyson napisał(a):Kolego... zdejmujesz wąż (IC-EGR) odkręcasz 3 śruby mocujące napinacz i wyjmujesz go... zakładasz nowy, wkręcasz go na 3 śruby i odblokowujesz, żeby napiął pasek jak należy po czym zakładasz wąż... można też zdjąć z filtra przewody paliwowe żeby łatwiej Ci było zdjąć wąż od IC do EGR
tak. Dodam, ze w przypadku zwyklego zbiorniczka spryskiwaczy nie ma zle, w przypadku 5,5L zbiorniczka jest troche ciasniej.PiterEL napisał(a):1.Czy to jest opsi wymiany moze dla silnika ASV ?
niekoniecznie, mozna zdjac oslone dolna silnika, pomocne przy zakladaniu paska np.PiterEL napisał(a):2.Czy trzeba zdjąć nadkole i od nadkola dochodzić ?
PiterEL napisał(a):3.Jakimi kluczami to wykonam ? Jakies specjalne grzechotka nasadkowa, czy oczkowe płaskie ?
Sciagnac plastikowa oslone i zobaczyc czy nie zardzewiale pod nia, rolka powinna chodzic jak wolnobiezka w rowerze, czyli w jedna strone zabierac wirnik alternatora, po rozpedzeniu wirnika odpuszczac, w druga strone odpuszczac.PiterEL napisał(a):3. Jak sprawdzić pod zdjęciu napinacza czy sprzęgiełko na alternatorze jest sprawne ? Da sie jakoś ?
Axee napisał(a):Sciagnac plastikowa oslone i zobaczyc czy nie zardzewiale pod nia, rolka powinna chodzic jak wolnobiezka w rowerze, czyli w jedna strone zabierac wirnik alternatora, po rozpedzeniu wirnika odpuszczac, w druga strone odpuszczac.PiterEL napisał(a):3. Jak sprawdzić pod zdjęciu napinacza czy sprzęgiełko na alternatorze jest sprawne ? Da sie jakoś ?
-=PAWEL=- napisał(a):Było już na forum uważąj na napinacz firmy INA dokładnie rok temu wymieniałem właśnie na INA który się rozsypał po kilku miesiącach.
Hamann napisał(a):Mam problem z napinaczem paska wielorowkowego, wymienione sprzegielko alternatora INA, wymieniony napinacz INA, wymieniony pasek CONTI, i dalej nim trzepie. Na co jeszcze zwrocic uwage ? Kola pasowe raczej nie maja bicia.
Hamann napisał(a):Mam problem z napinaczem paska wielorowkowego, wymienione sprzegielko alternatora INA, wymieniony napinacz INA, wymieniony pasek CONTI, i dalej nim trzepie. Na co jeszcze zwrocic uwage ? Kola pasowe raczej nie maja bicia.
Hamann napisał(a):Napinacz jest raczej ok bo na wczesniejszym bylo to samo.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości