Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
tadeusz0112 napisał(a):wyczytałem że po takim programiku może przybyć 10 - 15 PS' ów i spada spalanie
tadeusz0112 napisał(a):jak przybedzie mocy to automatycznie spalanie się powinno podnieść a nie zmaleć bo przecież te konie muszą coś pić?!?
tadeusz0112 napisał(a):jeśli ktoś to robił i doświadczył na własnej skórze
tadeusz0112 napisał(a):to proszę mi polecić jakiś zakład który to zrobi profesjonalnie z hamownia
tadeusz0112 napisał(a):ewentualne koszty takiej przyjemności.
tadeusz0112 napisał(a):to proszę mi polecić jakiś zakład który to zrobi profesjonalnie z hamownia
kamil_n napisał(a):Też nie rozumiem idei "eko-chipa" (tfu... co za słowotwórstwo). Powodem, dla którego "chipuje" się auto, jest podniesienie mocy, a nie uzyskanie mniejszego spalania. Od mniejszego spalania jest lżejsza prawa noga. Ile średnio pali seryjna 110-tka? 6 litrów? I to bez specjalnego oszczędzania. Czy wobec tego robienie programu stricte pod niskie spalanie ma jakiś sens? Wg mnie nie, bo jaki jest sens podnoszenia mocy bez jej wykorzystywania. Lepiej jeździć oszczędnie na seryjnym programie, bo umówmy się - TDI 110 i tak pije tyle co kot napłakał przy swoich osiągach.
gatuso_18 napisał(a):No przepraszam Cie , moj alkoholik ostatnimi czasy pokazywal 9 sredniego po miescie
coś mi się nie wydaje, że to tak jest...gatuso_18 napisał(a):o do chipa - szybciej sie wkreca a co z tym idzie ?! ... szybciej osiaga oczekiwana predkosc wiec nie trzeba go dreptac i malo pali![]()
no ale dla mnie dokladnie to tak dziala... po to sie robi chipa, zeby auto sie lepiej zbieralo, a takie eco cos dziwnego powoduje ze auto sie czopujeantoś napisał(a):mtz, Ty znowu coś w okolicach....
zle moderatory, zle!Mistic napisał(a):i to same moderatory
jedyne, co mozna w koncu wywnioskowac to to, ze jednak masz za ciezka prawa noge! Trzebaby troche ja odchudzic...Sammael napisał(a):ale u mnie wszystko dużo pali...
rob555 napisał(a):Ja i koledzy z powaznych firm nie mowimy o ECO CHIPIE, czy POWER CHIPIE czy Normalnym chipie po prostu robimy program pod preferencje wlasciciela,
bono napisał(a):Powiedziła mi nawet, że niektórzy jego koledzy odłaczaja sterowanie turbo, aby jeżdzić jak na zwykłym SDI.
rob555 napisał(a):Nie ma to jak ZABOBONY
rob555 napisał(a):PS wykonanie "ECO" chipsa w przypadku wiekszosci wiodacych firm oferujacych "te cuda" to zazwyczaj ruszenie 3-4 mapek przy zachowaniu fabrycznych limiterow wiec po prostu bułka z maslem.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości