Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
przez Andrzej44 » 23 stycznia 2010, 07:45
Czy ktoś spotkał się z tym błędem 17068-Glow Plug Control Module (J271) ja nic nie znalazłem na ten temat.Myślę że to przekaźnik grzania świec.Może ktoś wie co sprawdzi
-
Andrzej44
- Stella

-
- Auto: Bora
przez BEDNARArt » 25 stycznia 2010, 12:13
witam
mam ten sam problem. Wczoraj pokazala sie kontorla check engine a na vagu pokazalo to co koledze
17068 - Glow Plug Control Module (J271): Implausible Signal
P0684 - 35-10 - - - Intermittent.
Gdzies na sieci czytalem ze to oznaka zuzytych, niedzialajacych swiec i ze po zmianie swiec problem u kogos zniknal ale mam pytanie bo u mnie jak samochod stoi przez noc na mrozie to po odpaleniu chodzi jakby nie na wsystkich cylindrach. Przez ok 1 minuty nie chce normalnie przyspieszac potem wszystko wraca do normy i jest ok. Na forum piszecie ze powodem najczesciej sa wlasnie zuzyte ktores swiece. Sprawdzilem dzis u siebie swiece metoda "na zarowkie" i na wszystkich swiecach daje prad bo zarowka sie swieci. Czy pomimo tego ze jest prad, to ktoras swieca moze byc do bani i dlatego wyskakuje kontolka i blad?
Pozdrawiam
-
BEDNARArt
- Stella +

-
- Auto: Leon
przez Andrzej44 » 25 stycznia 2010, 18:59
Ja świece wykręcam i sprawdzam podając napięcie z aku,ta metoda jest najlepsza .Na 99% masz uwalony sterownik świec .Na email mogę wysłac fotkę sterownika w aso 300 zł
-
Andrzej44
- Stella

-
- Auto: Bora
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel