Przepraszam za otworzenie nowego tematu o dwumasie ale nigdzie nie znalazłem moich objawów, są jedynie podobne do tych innych podanych przez forumowiczów.
Mianowicie na wolnych obrotach, kiedy samochodzik stoi czasami nim zatrzęsie, wachniącia nie są częste, ale obniżające komfort. Podczas trzymanie nogi na wciśnietym pedale hamulca odczuwalne jest cały czas drżenie. Po wcisnieciu sprzęgła wszystko się uspokaja i samochód stoi spokojnie. Nie ma reguły kiedy to się dzieje, czy to na zimnym czy ciepłym. Co więcej, słychać chrobatanie przy przednim prawym kole, a od tego czasu pierwszy i wseczny bieg wchodzą jakby na dwie raty-muszę docisnąć by drążek zmiany biegów wszedł w końcowe położenie. Podczas jazdy zauważyłem również na 4 biegu kiedy wcisnę gaz odgłos "tykania", który przyspiesza wraz we wzrostwm obrotów. Ostatnio również myslałem ze tubrinka mi się przycięła ponieważ mam wirusa i normalnie załącza się pry około 1700obr/min a t tym konkretnym przypadku zaczęło się rozkręcać przy około 2200obr.- więc może to nie turbo, a sprzęgło się uślizgnęło?
LEON 2001 1.9TDI AHF + virus 135KM/310Nm
przebieg: 420kkm

Proszę wszystkich o radę i z góry dziękuje za pomoc.
[ Dodano: Sro 31 Mar, 2010 ]
Głównie chodzi mi o ten pedał hamulca oraz chrobotanie, podczas jazdy to mogą być tylko moje odczucia poniewąz nie jest to nagminne i było tego może ze 2 razy:)