Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
oo7 napisał(a):Jeśli już to jedynie profesjonalna regeneracja z gwarancją, chyba że chcesz w niedługim czasie powtórkę z rozgrywki, ja już to przerabiałem, zapłaciłem dwa razy a i tak w końcu skończyło się na tym że kupiłem nowe turbo...
Może pomyślisz o jakiejś mocniejszej chyba, że Ci to wystarczało?
the_rahzel napisał(a):Podczas przyspieszania na 3 biegu(tak do 4tys.obr.) zgrzytło i zasłona dymna za mną...:o( Zgasiłem silnik i potem już nie zapalił.. oleju brak,i mały wyciek z pod turbiny...
the_rahzel napisał(a):Wcześniej po wycięciu kata,przed pół dnia miałem metaliczny odgłos z wydechu jak zersztą pisaliście... a potem przez resztę dnia aż do dzisiaj miałem pogwizd jak by była dziura w wydechu... Tylko że do 2tys.obr. gwizdało,a potem już nie,więc to chyba nie wydech...
A słyszałem że ponoć turbo przed padnięciem zaczyna gwizdać...
the_rahzel napisał(a):PS.Jak wygląda program po wymianie turbo? Zmieniają się jakieś parametry które trzeba ustawić na nowo...??
the_rahzel napisał(a):PS.2.Jak kupiłem auto to prawdopodobnie miałem zapieczone kierownice zmiennej geometrii(pisałem o tym w "czasowym braku mocy"),więc może to też się przyczyniło do padnięcie turbo...
IroN_87 napisał(a):the_rahzel napisał/a:
PS.Jak wygląda program po wymianie turbo? Zmieniają się jakieś parametry które trzeba ustawić na nowo...??
Masz robiony program?
Jak założysz seryjną to nie musisz robić programu
To się ciesz, że nie odpalił bo jakby poszedł olej na tłoki to byś szukał nowego silnika
Masz robiony program?
A czyściłeś kierownice? bo mógł nie wejść w tryb awaryjny i po prostu nie wytrzymała
the_rahzel napisał(a):Tylko że ja tam przejechałem z 500m zanim zgasiłem.... Nie znam się,nie wiedziąłem co się stało... Szczególnie że jakoś jechało...silnik nie zgasł...
the_rahzel napisał(a):Tak,mam program...
A Turbina to już Twoja decyzja czy kupujesz jakąś czy oddajesz do regeneracji..
the_rahzel napisał(a):A czemu silnik się nie kręci,co go blokuje...??
the_rahzel napisał(a):A czym to się różni? Moja oddana do regeneracji czy kupione zregenerowana...??
jesli bedzie co regenerowac, bo IMO to raczej pozostaje decyzja kupic nowe, uzywane, badz regenerowane
the_rahzel napisał(a):jesli bedzie co regenerowac, bo IMO to raczej pozostaje decyzja kupic nowe, uzywane, badz regenerowane
Jak może nie być co regenerować?? Kupione zregenerowane też musiało być zepsute skoro zostało zregenerowane(tak samo jak moje),a na nowe mnie nie stać...;(
Kupić regenerowane to też loteria bo nie wiadomo na jakich częściach i jak zrobione...
Jeśli już to jedynie profesjonalna regeneracja z gwarancją, chyba że chcesz w niedługim czasie powtórkę z rozgrywki, ja już to przerabiałem, zapłaciłem dwa razy a i tak w końcu skończyło się na tym że kupiłem nowe turbo...
IroN_87 napisał(a):rossi, Nie wydaje mi się, żeby turbo miało swój czujnik ciśnienia oleju bo niby w którym miejscu...
Skoro nie miało smarowania wymień/przeczyść ten przewód doprowadzający olej...
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości