Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
przez przemekwisbech » 25 sierpnia 2010, 02:02
witam wszystkich.Znalazlem na sprzedaz leona z 2001 roku w ktorym nalezy wymienic silnik na nowy.Silnik ktory obecnie posiada to 1.9 tdi asv lecz nie moge nigdzie znalesc takiego silnika,zas znalazlem pare 1.9 tdi lecz to silniki ahf.Czy mozliwa jest zamiana bez wiekszych problemow i zmian?czy wszystko jest takie samo czy czyms sie roznia?z tego co wygrzebalem w necie to takie same silniki tylko asv jest nowszy,lecz nie wiem czy to prawda.Za wszelka pomoc dzieki i prosze o odpowiedz, bo zostal tylko 1 dzien do konca aukcji:)
-
przemekwisbech
- Stella

-
- Auto: seat leon
przez przemco » 25 sierpnia 2010, 06:05
witam
bez problemu kupisz goły silnik asv na allegro kwotowo w granicach 2.000pln jeśli w tym leonie jest silnik to przekładka nie powinna przysporzyć większych problemów a jeśli chodzi o silnik ahf to też nie powinno być problemów bo blok chyba jest ten sam jak sie nie mylę.
pozdro

.... żółwim tempem do celu....
.... Sociedad Espanola Automoviles de Turismo....
.... 158KM 390Nm....
-

przemco
- Signo

-
- Auto: Leon
- Silnik: ASV 1.9
przez misiek1981 » 25 sierpnia 2010, 07:08
spokojnie możesz też szukac o oznaczeniach AGR , ALH , silniki takie same jak ASV ,
-

misiek1981
- Stella +

-
- Auto: TOLEDO sport ARL
przez matyjas » 20 lipca 2012, 18:21
Panowie odswierzam kotleta
Mam rozbitego leona na czesci i w nim silnik i skrzynia oznaczenia silnika Asv 1.9tdi 110ps i moge kupic audi a3 bez silnika i skrzyni tyle ze w nim siedzial albo AGR albo ALH.I tu moje pytanie czy komputer od 90ps wysteruje mojego Asv ? czy trzeba wiązki przekładac czy wystarczy komputer podmienic? Miał ktos z tym do czynienia?Czekam na konkretne odpowiedzi
-
matyjas
- Stella

-
- Auto: leon
przez JanuszSz » 20 lipca 2012, 22:36
Jeżeli będzie to robił ktoś znający się na rzeczy,to obejdzie się bez zmiany wiązki i komputera.
Trzeba tylko do jednostki sterującej wgrać oryginalny program silnika ASV,lub od razu zrobić moda.
U mnie był silnik AGR i po zmianie na ASV tuner do starej jednostki sterującej wgrał modowany program.
OctaviaClub.pl
-
JanuszSz
- Signo

-
- Auto: Skoda SuperB Kombi
- Silnik: CJSA 1.8
przez matyjas » 21 lipca 2012, 19:49
Czyli mowisz ze wystarczy wsadzic silnik podlaczyc wszystko i przemapowac komputer od AGR'A tak zeby wysterował silnik jak komputer od ASV'a
-
matyjas
- Stella

-
- Auto: leon
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel