Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
wywali w dolot .kaczor napisał(a):nie chce mi sie wierzyc zeby potrafilo przepalic tyle oleju
kaczor napisał(a):Tylko zazadam od niego gwarancji,ze jesli nie znajdzie przyczyny i kaze mi zaplacic za cos co nie pomoze to pozniej niech robi za darmo, zobaczymy co powie;)
Marcin_TDI napisał(a):kaczor napisał(a):Tylko zazadam od niego gwarancji,ze jesli nie znajdzie przyczyny i kaze mi zaplacic za cos co nie pomoze to pozniej niech robi za darmo, zobaczymy co powie;)
ja bym powiedział żebyś się walił jakbyś do mnie przyjechał.
Mam teraz podobny przypadek i wydaje mi się, że tak wali spod dekla zaworów, że to jest główną przyczyną (damy nową uszczelkę i troszkę silikonu) - ktoś wcześniej tak samo jak u Ciebie wymieniał głowicę i od tamtej pory jakieś jazdy są. Turbo i dolot spocony w normie.
Teraz wedle Twojej teorii ja uszczelnie Ci silnik a Ty przyjedziesz za tydzień i każesz mi kase oddawać jak nadal będzie uciekało ?
Takiej gwarancji możesz wymagać Sobie od ASO moim zdaniem.
kaczor napisał(a):Marcin_TDI napisał(a):kaczor napisał(a):Tylko zazadam od niego gwarancji,ze jesli nie znajdzie przyczyny i kaze mi zaplacic za cos co nie pomoze to pozniej niech robi za darmo, zobaczymy co powie;)
ja bym powiedział żebyś się walił jakbyś do mnie przyjechał.
Mam teraz podobny przypadek i wydaje mi się, że tak wali spod dekla zaworów, że to jest główną przyczyną (damy nową uszczelkę i troszkę silikonu) - ktoś wcześniej tak samo jak u Ciebie wymieniał głowicę i od tamtej pory jakieś jazdy są. Turbo i dolot spocony w normie.
Teraz wedle Twojej teorii ja uszczelnie Ci silnik a Ty przyjedziesz za tydzień i każesz mi kase oddawać jak nadal będzie uciekało ?
Takiej gwarancji możesz wymagać Sobie od ASO moim zdaniem.
Wczesniej mowil, ze to NA PEWNO uszczelka pod glowica.Wybacz ale jesli bys mi powiedzial ze cos wiesz na pewno a pozniej by sie okazalo ze jednak nei na pewno to albo sie nie znasz na robocie albo jestes naciagacz.
Uszcelka pod glowica albo regeneracja turbiny to sa koszty do 2k z robocizna,wiec jak nie umiesz tego zrobic to sie nei zabieraj dla mnie proste.Bez urazy oczywiscie ale troche sie zirytowalem,bo jezeli ja wykonuje jakas prace to biore za to odpowiedzialnosc.Wymienic caly silnik po kolei na koszt klienta to kazdy potrafi
Zreszta mnioejsza z tym,odstawilem juz dzisiaj do mechanika i zobaczymy co bedzie.
Od turbo nie ma zadnych objawow,jezdzi dobrze nie halasuje,nie dymi
Aha i przec chipem turbo bylo w lipcu sprawdzane i czyszczone przez chlopakow z tune-up.Mowili,ze poza gruszka ktora trzeba bylo wymienic wszystko bylo ok,watpie zeby oni akurat nie zauwazyli oleju czy jakichs wad,bo do czyszczenia musieli cale turbo i tak rozebrac razem z wezami.
orlen napisał(a):poziom oleju sprawdza sie na zimnym silniku
to wszystko wyjaśnia. Sprawdz po rozgrzaniu i odczekaniu. Jestem pewny że będzie prawidłowy.raptor napisał(a): Tak, odpaliłem go na kilkanaście sekund
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości