przez Jarek8x9 » 7 marca 2011, 19:49
Czesc!
Auto seria, bez modow. Mam problem z pompa wtryskowa, jakis czas temu zapalila sie kontrolka swiec i mrugala, myslalem ze to cos nie tak z jakims czujnikiem. Ale kiedy po ruszeniu z pod swiatel 1,2 i wychamowaniu cos strzelilo, wjechalem na osiedle i cofajac auto zgaslo, juz nie odpalilo. Jak probowalem to rzucalo nim strasznie, wiec zostawilem, na drugi dzien
juz krecil tylko na obroty rozrusznika. mechanicy na poczatku stwierdzili uszkodzenie pompy wtryskowej, ale jak ja rozebrali to stwierdzili ze jest ok. nie wiem dokladnie ale chyba cos sie rozrzad przestawil, ale dokladnie sie tego nie dowiedzialem, wiem tyle, ze wszystko ustawili na nowo, pompa rozregulowala sie wiec kat wtrysku tez ustawili i wszystko ok. Myslalem ze problem z glowy, ale po 2 dniach
znowu sie zapalila kontrolka mrugajaca swiec. Najdziwniejsze jest to ze auto jezdzi normalnie, nie gasnie, odpala dobrze na zimnym i cieplym. Aha i kontrolka czasami sie pali a czasami nie. teraz wiecej sie nie pali. raz na jakis czas sie zapali i mruga i jak zgasze silnik to po odpaleniu albo nadal bedzie mrugac albo juz nie i nie bedzie
swiecic wogole. nieraz podjezdzajac pod swiatla i jak stane to na jalowym jakby lekko drgal, ale ustaje po 5-10 sekundach, bardzo malo wyczuwalnie, trzeba sie wczuc i tez nie zawsze.
Przy mrugajacej kontrolce kat wtrysku jest ok, sprawdzalem vagiem. jedyne co mnie zastanawia to wartosc sie waha. 40-47. np. jest 44 42 47 45 40 itd. w kazdym zakresie tempreratury.
Blad jaki wyskakuje po kontrolce to:
17970 - Quantity Adjuster (N146): Upper Limit Reached
P1562 - 35-10 - - - Intermittent
Auto lapie notlaufy zawsze po przekroczeniu 2,5-3,0 tysiaca i 7 sekund i pada, ale ten objaw mam juz od roku, wiec nie widze w tym przyczyny w tym tylko raczej konczacej sie turbiny.
jezeli moglby mi ktos pomoc co moze byc przyczyna to chetnie wyslucham. czy rzeczywiscie padl nastawnik, czy szukac przyczyny gdzies wokol niego. najdziwniejsze ze kontrolka nie pali sie caly czas tylko czasami i nie zauwazylem zadnej zaleznosci kiedy to nastapi.
Pozdrawiam;)
"Kobieta w niczym nie wyglada tak pieknie.. Jak w niczym"