Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

jasny dym

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

jasny dym

Postprzez slonce83 » 8 kwietnia 2011, 08:00

Witam wszytskich , pozwoliłem założyć nowy temat gdyż nie znalazłem w szukajce podobnych.
Mianowice mój problem polega na tym ,że gdy rano jechałem do pracy silnik zimny, ja głupi mu buta (przed auto chciałem wskoczyć) a tu naraz tylko siwy czy biały dym z rury kopcił jak wściekły zero mocy, zjechałem na bok silnikiem trzęsło jakby miał wypaść z zawiasów, zgasiłem po ok min odpaliłem wszystko do normy wróciło, jak się zagrzał przegoniłem go do ok 140 km/h i nie zauważyłem problemów.
Stąd moje pytanie co to mogło być i czy lepiej udac sie z tym gdzieś, nie widzę aby gdzieś sie lało ,wszytsko szczelne wydaje sie być ,chciałbym zauważyć iż w zimie auto notorycznie łapało notlaufy wiec za wskazówkami z forum rozruszałem sztange, podmienilem n75 i od 2 ms 2 razy wpadł w awaryjny ale był jeszcze zimny na ciepłym idzie jak trzeba może przez to grzebanie moje coś sie stało ??? auto to to leon asv 2001r 110km...dzieki z góry za wyrozumiałość i odp...
slonce83
Stella
Stella

Auto: Leon 1,9 sport

Reklama

Re: jasny dym

Postprzez raptor » 8 kwietnia 2011, 08:40

Witam. Jak juz kolega założył temat, to sie spytam jak jeździcie na zimnym silniku żeby zagrzac turbo? Biegi zmieniajac przy obrotach ok 2tys czy ciągniecie do 3tys ale delikatnie z gazem wtedy?
Let's Rock!
raptor
Sport
Sport

Auto: seat

Re: jasny dym

Postprzez Marcin_TDI » 8 kwietnia 2011, 09:29

pompa ci się podwiesiła - nie rób tak.
http://WWW.SERCE-HELI.PL - zbieramy pieniążki na operację serduszka dla mojej Córki
Marcin_TDI
Cupra R
Cupra R

Auto: pozyczone

Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel