Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
przez uciu_85 » 26 kwietnia 2012, 20:50
Podpis niezgodny z regulaminem - usunięto
-
uciu_85
- Stella +

-
- Auto: Seat Leon
- Silnik: ASV 1.9
przez creative1432 » 26 kwietnia 2012, 22:00
ja 3 dni temu miałem podobny problem. lecz gdy odpalilem samochod przejechalem 5-10 km i gdy odstawiłem samochód na godzinke to zauwazyłem plame pod samochodem... podjechałem na stacje diagnostyczna bo nie miałem czasu sam sprawdzić i gdy pan odkręcił pol osłony silnika to z 200-300 ml ropy wylało sie na ziemie... no i pomyślałem sobie pięknie pompa paliwa cieknie... lecz gdy po odkręceniu pokrywy silnika okazało się ze wtrysk pierwszy z lewej puscił i lał ropą po całym silniku... mechanik który tam byl wziął klucz i lekko dokręcił mi ten wtrysk i przy okazji sprawdzil 3 pozostałem i teraz kontroluje na bierząco okazuje się ze jest juz sucho... całość wyczyściłem lecz rope nadal czuje ale juz z wtrysku się nie leje.. więc może u Ciebie jest taki sam problem? sprawdzałeś na odpalonym silniku czy coś cieknie? bo ja miałem tak samo jak TY na zdjęciach lecz duzo wiecej miałem tej mazi kolo wlewu oleju... całe zasyfiałe miałem...
-
creative1432
- Signo

-
- Auto: Seat leon
przez uciu_85 » 2 maja 2012, 15:10
okazalo sie ze nakretka na jednym z wtryskow byla poluzowana. Dokrecilem, wyczyscilem i obserwuje ale od kilku dni sucho i mysle ze tak zostanie.
Podpis niezgodny z regulaminem - usunięto
-
uciu_85
- Stella +

-
- Auto: Seat Leon
przez creative1432 » 4 maja 2012, 20:41
no to miałeś to samo co ja

u mnie tez juz sucha lecz teraz mi maglownica padła i samochód jest w naprawie..
-
creative1432
- Signo

-
- Auto: Seat leon
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel