Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Barth napisał(a):jesli to 150 w zwyklej wersji to nie bedzie roznicy , chyba ze 150 TOPSPORT wtedy masz inne zderzaczki , progi , wieksze felgi , autko nizej zawieszone o 15 mm , innna lotka ta nad tylna szyba ( wieksza ) , koncowka wydechu podwojna , no i w srodeczku inaczej tzn , kubelkowe siedzenia , biale zegary inna kierownica! Ogólnie TS duzo ladniejszy
Jest róznica w TS i Cupra R lotka jest większa.przemas napisał(a):Barth napisał(a):jesli to 150 w zwyklej wersji to nie bedzie roznicy , chyba ze 150 TOPSPORT wtedy masz inne zderzaczki , progi , wieksze felgi , autko nizej zawieszone o 15 mm , innna lotka ta nad tylna szyba ( wieksza ) , koncowka wydechu podwojna , no i w srodeczku inaczej tzn , kubelkowe siedzenia , biale zegary inna kierownica! Ogólnie TS duzo ladniejszy
Barth napewno ta lotka nad tylną szybą jest większa w TS i cupra r?
próbowałem porównać ale nie wiem czy jest róznica![]()
ciekawi mnie to bardzo![]()
pozdrawiam
prospect napisał(a):Witam.nie wiem czy mozna teraz kupic 150 w wersji sigmo lub sport?? jak ostatnio patrzylem to byla tylko oferta na top sporta.(1.8 20v,1.8 20vt,1.9TDI-150ps)
Pozdro.
Sprowadzony 150 PD Sportprzemas napisał(a):Assgard ma 150 sport tylko nie wiem czy sprowadzaną czy krajową bo z tego co pamiętam SEAT polska miał do sprzedania taką wersje 150 pd(samochód demo) jak szukałem auta tylko nie było z kratą.![]()
pozdrawiam
Tonny S napisał(a):Co wy wypisujecie? Wersja 150 PD w Polsce była i jest tylko oferowana jako Top Sport na zachodzie był pewien okres na samym poczatku, gdzie ten silniczek wsadzali do sporta i było to w 2002 roku. Potem juz tylko jako Top Sport.
Huberthubert napisał(a):Tonny S napisał(a):Co wy wypisujecie? Wersja 150 PD w Polsce była i jest tylko oferowana jako Top Sport na zachodzie był pewien okres na samym poczatku, gdzie ten silniczek wsadzali do sporta i było to w 2002 roku. Potem juz tylko jako Top Sport.
Niestety Tonny nie masz racji w tej kwestii. Na wiosne 2002 po sprzedaży poprzedniego auta wybrałem się na testy Leona 150 PD w wersji Sport. Do dziś chyba jeżdzi po Wawie- ktoś go odkupił, bo widziałem na placu u dealera w używanych. Rozglądałem się wtedy od dawna za tym autem, ale w wersji TopSport . W Seacie powiedzieli mi, że TS mogą tylko na specjalne zamówienie. Był to maj - czerwiec 2002. W sierpniu 2002 to auto ukazało się oficjalnie w cennikach. Wiem to na 100% ponieważ intrygowało mnie to auto, co widać na załączonym obrazku.
Co do różnic to za każdym razem specyfikacja Sport , Signo , TS może ulegać zmianą o jakąś drobną pierdółkę.
Pozdr
Raczej to tu bzdury piszapapa_smerf napisał(a):jednak znalazlem mały artykuł i jest produkowany od 2001 r
http://motonews.pl/services/sea/?op=art&sid=92
Sprawdz numery silnika co by sie nie okazało, ze to 110 TDI plus chips i dlatego ma te 150 KM ahhaha 150 PD ma symbol ARL i tylko taki, 110 AHF, ASVpapa_smerf napisał(a):jade dzis zobaczyc leona z 2001 r 150 KM wiec wieczorem zdam relacje a znalazlem w tym silniczku 2 szt jedna 2001 drugi 2002 rok
Tonny S napisał(a):Raczej to tu bzdury piszapapa_smerf napisał(a):jednak znalazlem mały artykuł i jest produkowany od 2001 r
http://motonews.pl/services/sea/?op=art&sid=92nie znajdziesz tego auta z 2001 roku z 2002 jest ciężko z tym silnikiem. Przeszukam dokładnie wszystkie zródła ale to jest mało realne rok 2001.01.08
EDIT: No i poszukałem - najstarszy Leon 150 Pd marzec 2002 Szwajcaria do wrzesnia widać ze były produkowane w Sporcie i Top Sporcie po wrześniu wszystkie juz jako Top Sport.
Tonny S napisał(a):
Edit: a tu coś dla ciebie jak szukasz pakietu od Top Sporta http://www.Seat-Napinator.lh.pl/forum/view ... highlight=
fotele inne niz wszystkie moze to sa od TS orginalne nie wiem
tak szukam, ale cena 1700 za 2 zderzaki to chyba za duzo
Barth napisał(a):adamtower, jesli kompletne i nie trzeba by malowac to wcale nie przesada! Do tego jeszcze trzeba doliczyc wszystkie mocowania pewnie
Jak 2 dolne kratki to fakt są po 36 zł w ASO wiem bo zamawiałem i cena naprawde nie jest duża plus mocowanie ok 500 zł plus malowanie 300 zł czyli 2500 zł komplecki bez stresu i nerwów i od ręki - fakt można dostać taniej ale zawsze czegos nie ma albo jest popękane i koszta sie podnosza dodatkowo kupe nerwów i nie licz na to, ze nie bedziesz musiał malowac po pierwsze to nie wiem czy TS jest w takim kolorzepapa_smerf napisał(a):podobno dwoch nie ma, ale poweidzial mi ze koszt w ASO po 25 zl ale cos w to nie wierze i szukam dalej. Jak ktos bedzie slyszal to czekam na info. kolor przod czarny , tyl czerwony czyli do malowania jeszcze
To są tzw slizgi i bez tego bedziesz miał dziury w nadkolach, bo zderzaki od TS są szersze i tyle to kosztuje w ASO a nie wiem czy gdzieś indziej to dostaniesz jak na całej giełdzie w Poznaniu znalazłem tylko jeden zderzak ostatnio a o tych slizgach czy plastrach miodu nikt nie miałpapa_smerf napisał(a):a jakie mocowanie i dlaczego takie tj drogie, a co do malowania to wiem ze i tak trzeba
a czy byl bity?
Gdzie ci cena rośnie?? na nowe?? czy używane bo nowe to nawet potaniały ostatnioObi napisał(a):a czy byl bity?
toz to pytanie nie na miejscu, jak zakupisz to napisz ile dales, jak mozesz ->na pw styknie
![]()
z tego co zauwazylem to jeszcze tylko Toledo da sie kupic w wersji 150 PD w Signo golasa w bialym kolorzeza jedyne 98990 PLN a reszta to juz tylko wersje TS i cena rosnie ze
No polityka cenowa jest hmmmm #%^&*Obi napisał(a):Tonny ja tez tak umie dawac rabaty najpierw podnosze o 15 % a potem udzielam rabatu 5 % dla klienta i jeszcze sie ciesza, ale polityka cenowa seata jest chora pomimo ostatnich zmian na przeplywki.
Z tymi cenami mialem na mysli to ze rosnie wraz z wersja leonka.
Tonny S napisał(a):To są tzw slizgi i bez tego bedziesz miał dziury w nadkolach, bo zderzaki od TS są szersze i tyle to kosztuje w ASO a nie wiem czy gdzieś indziej to dostaniesz jak na całej giełdzie w Poznaniu znalazłem tylko jeden zderzak ostatnio a o tych slizgach czy plastrach miodu nikt nie miałpapa_smerf napisał(a):a jakie mocowanie i dlaczego takie tj drogie, a co do malowania to wiem ze i tak trzeba
kupienie tego pakietu nie jest wcale takie proste.
gdzie Ty znajdujesz takich dobrych (czytaj tanich) dostawcow?Ja za kompletny (wszystkie kratki i mocowania), nie połamany, lekko porysowany przedni zderzak od TS zapłaciłem 700PLN, a za tył 650PLN też kompletny ze wszystkimi zaślepkami. Plus malowanie to mnie wyniosło około 1500PLN.
A samo auto to wczesny Sport, tak jak mój.
saszi napisał(a):Gdzie Ty znajdujesz takich dobrych (czytaj tanich) dostawcow?brawa za zaradnosc
Staszek20VT napisał(a):saszi napisał(a):Gdzie Ty znajdujesz takich dobrych (czytaj tanich) dostawcow?brawa za zaradnosc
W Świdnicy, goście się ogłaszają w Autogiełdzie Dolnośląskiej w rubryce "Części"
adamtower napisał(a):Znam ich, kiedyś kupowałem tam zderzak IRMSCHER'a. Podam Ci nr ale nie jestem pewien, czy jeszcze aktualny 0-600-105-700. Pozdro.
"Witam
Cena 500 zł - przód
500 zł - tył
Wyglšd taki sam jak oryginał Top-Sporta. Wszystko pasuje , grille dolegajš tak jak w oryginale. Zderzaki zrobione sš z laminatu wysokiej jakoci + pomalowane sš podkładem czarnym. Zdjęcia mamy takie jak były wczeniej na aukcji allegro. W tej chwili nie mam możliwoci wysłania zdjęć gdyż płytę dalimy do projektanta strony internetowej. Produkcja mieci się w Kurzeszynie tj. 3-4 km od Rawy Mazowieckiej w stronę Skierniewic. Mozemy wysłać zderzaki POCZTEXEM lub dostarczyć osobicie w skazane miejsce."
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości