Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
a pytanie z innej beczki...napoleon81 napisał(a):nie chce udawać cwaniaka więc za cytuje maila od fachowca:
"Prawdopodobnie musiałeś coś z nim niedobrego zrobić i silnik przy odpalaniu dusi się spalinami z turbo które wracają przez wlasnie EGR do kolektora ssącego. Spróbuj zrobic tak: Wymontuj egr'a całkowicie razem z klapą gasząca i ta pierwsza rurą gumowa i odpal auto. jak zapali to egr jest dziurawy i go wtedy zaslep na samej turbinie i poskladaj auto do kupy".
Póki co zaslepiłem śrubą węzyk gumowy i działa,zobaczymy jak długo
pozdr
chciałem znaleźć jakiś związek przyczynowo-skutkowy np. dla potomnychnapoleon81 napisał(a):I czemu pytasz czy nie grzebałem przy N18,jakieś podobne objawy.
jeśli w czasie jazdy nie zapala się "check engine" i nie ma błędów, to nie ma powodów do przeprowadzania adaptacji egr'a w ECU.napoleon81 napisał(a):A mam pytanie bo ja ten wężyk zaślepiłem śrubą a na kruciec od EGR założyłem krótki wężyk i też zaślepiłem śrubą czy tak ok,bo są różne opinie.
to sprawdź jaką masz wykonaj "Login - 11", wklep kod 12233, wejdz w "Adaptation - 10" i wklep kanał 003. Sprawdź jaka wartość jest. Fabrycznie jest 32768napoleon81 napisał(a): kazdy ma błędy a ja w ARL-u nic cisza
każdy sposób jest dobry, dopasuj co Ci pasuje.napoleon81 napisał(a):Na forum jest też, że warto zaślepić oba końce,czy warto czy tylko śruba?
Co myślisz o takim żestawie + uszczelki
http://allegro.pl/33-zaslepka-egr-zesta ... 04360.html
Sorry,że truje,ale jeszcze nie ogarniam tego wszystkiego,czy śruba ,czy 2 blaszki, jak tak to gdzie cieńsza a gdzie grubsza,a może jedna blaszka z otworami to nie będzie ciekło itp.....masakra aż się dekiel przegrzewa
Tuchola_BDG napisał(a):Vag-com nie ruszy Ci na win7, szukaj VCDSa Lite z crackiem
napoleon81 napisał(a):kura mam 64 bit,zainstaluje vaga 409.1+ crack+ xstarter odpalam i wyskakuje info "program przestał działać".
-- 3 września 2013, 22:03 --
a co trzeba pokombinować z 64
normalnie znacznik [img]napoleon81 napisał(a):Kurcze,jak ty dodałeś fote,bo ja nie moge.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości