Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

nie odpala po wymianie rozrządu, biały dym

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

nie odpala po wymianie rozrządu, biały dym

Postprzez DjFresh » 6 grudnia 2013, 21:08

Witam forumowiczów zwracam się z wami z ogromnym problemem, otóż wracając z pracy moim autem 1.9tdi 90km gdy dodałem gazu auto straciło moc przy dodawaniu gazu "dusiło się", ledwo dotoczyłem się do domu a za mną kłęby białego dumy zgasiłem go i już nie odpalił.
Otworzyłem rozrząd rolka napinająca uległa uszkodzeniu i przestawiło pompę wtryskową, Naprawiłem to ustawiając rozrząd wg. oryginalnych znaków wymieniłem pasek i rolkę a auto nadal nie odpala kręci załapie czasem na sekundę i gaśnie pali tylko na "starterze" nie reaguje na gaz jedynie na dawkę plaka przy czym bardzo dymi białym dymem. Nie wiem co to może być auto do tej pory miało wymieniane wszystko na czas rozrząd robiony był 3 mies wcześniej na podzespołach INA i RUVILLE. Może ktoś mi pomoże bo już nie wiem co mam zrobić.

Pompa pompuje paliwo wtryski rozpylają mgiełkę nie leją. Nie mam pojęcia co mogło jeszcze nawalić boję się że to jakaś elektronika lub podciśnienie na czym się nie znam.

Liczę na waszą pomoc. Z góry dziękuje.
DjFresh
Stella
Stella

Auto: Leon TS

Reklama

Re: nie odpala po wymianie rozrządu, biały dym

Postprzez rumianko » 6 grudnia 2013, 22:35

zdiagnozuj co jest nie tak, jest naprawdę kilka możliwość ale kod błędu będzie mówił nam co jest nie tak.

najprawdopodobniej dawka paliwa spada do 0mg i dlatego masz biały dym ale to już ci komputer musi powiedzieć co jest.

w tym momencie po odpaleniu (jeśli się uda) najbardziej istotne informacje to dawka + kąt wtrysku.
13,3et tdikiem by brk-tuning
rumianko
Sport
Sport

Auto: ibiza
Silnik: TDI pompowtryski PD

Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel