Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
colin23 napisał(a):przed zamontowaniem nowego warto go zalaż ropką abyś nie musiał za długo kręcić na sucho.
mojomax napisał(a):colin23 napisał(a):przed zamontowaniem nowego warto go zalaż ropką abyś nie musiał za długo kręcić na sucho.
W takim razie chyba wystarczyłoby po założeniu nowego parę razy przekręcić kluczykiem (bez odpalania) w stacyjce. Pompa elektryczna powinna zalać filtr paliwa olejem napędowym... dobrze myślę ?
mojomax napisał(a):W takim razie chyba wystarczyłoby po założeniu nowego parę razy przekręcić kluczykiem (bez odpalania) w stacyjce. Pompa elektryczna powinna zalać filtr paliwa olejem napędowym... dobrze myślę ?
Asgaard napisał(a):powietrze które jest w filtrze nie zniknie samo z siebie, gdzieś będzie musiało zostać wyparte, a w tym wypadku będzie to droga prowadząca do silnika... tak jak mówili poprzednicy, zalać filtr ropką i będzie ok
Asgaard napisał(a):mojomax napisał(a):W takim razie chyba wystarczyłoby po założeniu nowego parę razy przekręcić kluczykiem (bez odpalania) w stacyjce. Pompa elektryczna powinna zalać filtr paliwa olejem napędowym... dobrze myślę ?
powietrze które jest w filtrze nie zniknie samo z siebie, gdzieś będzie musiało zostać wyparte, a w tym wypadku będzie to droga prowadząca do silnika... tak jak mówili poprzednicy, zalać filtr ropką i będzie ok
mojomax napisał(a):Asgaard napisał/a:
powietrze które jest w filtrze nie zniknie samo z siebie, gdzieś będzie musiało zostać wyparte, a w tym wypadku będzie to droga prowadząca do silnika... tak jak mówili poprzednicy, zalać filtr ropką i będzie ok
pompa paliwa powinna przetłoczyć powietrze do baku, nieprawdaż ?
I jeszcze pytanie : do czego służy odkręcany koreczek na dole filtru paliwa
- zrób taki gitarramojomax napisał(a):W takim razie chyba wystarczyłoby po założeniu nowego parę razy przekręcić kluczykiem (bez odpalania) w stacyjce. Pompa elektryczna powinna zalać filtr paliwa olejem napędowym... dobrze myślę ?
-i o to chodziDTM napisał(a):zawsze mozna podlaczyc przewody tylko od strony baku i wlaczyc zaplon zeby pompka go sama napelnila
mojomax napisał(a):UWAGA-ta zasada nie dotyczy silników z pompa VP Wykrzyknik! (90 i 110 KM)
DTM napisał(a):mojomax napisał(a):UWAGA-ta zasada nie dotyczy silników z pompa VP Wykrzyknik! (90 i 110 KM)
rozumiem ze w VP trzeba zalac wczesniej?
Pierwsze objawy.Anfel napisał(a):utrata mocy czy takie coś
mjudu napisał(a):jezeli mozwa o komponentach dodatkowych do paliwa to co polecaice, co jest najlepsze lub czego sami uzywacie od czsu do czasu albo np. przez zime czodzi mi o uszlachetniacze do paliwa, bo jezeli chodzi o ich ilosc na rynku to jest ich od groma ale podejzeewam ze nie wszystkie sa dobre.
leon_2003 napisał(a):zawsze po zgaszeniu silnika w przewodzie paliwowym miałem duzy pęcherz. Teraz tego nie ma. Cos w nim zostało poprawione, bo nie mogłem włożyć do niego zaworka-trójnika. W pewnym momencie myslałem, że połamię ten zaworek, jednak wskoczył na swoje miejsce.
Struś napisał(a):powiem wam rze przejezdzilem przeszlo milion km.i od czasu do czasu dolewam oleju do ropy smaruje to wtryski pompo wtriski tesz.
mjudu napisał(a):mam pewnien problem przy wymianie filtra paliwa ulamalo mi sie jedno wyjscie od zaworka zwrotnego do ktorego podlancza sie wezyka, ten co wraca w strone baku( nie ten co idze od silnika), czy mozna to zastapic czyms innym lub od innego samochodu bo cena tego zaworka mnie troche przerazila - 120zl. Chodzi o filtr paliwa od seata toledo 1.9TDI-90KM z 2003r. prosze o pomoc!!!
Marcin_TDI napisał(a):jaki zaworek bo ja nie kumam. daj fotke.
uciu napisał(a):PS. jakie szkody to mogło wyrządzić w aucie??
... powinny miec swoje numery katalogowe, ktore powinienes tu podac, podaj rowniez rok modelowy auta i symbol silnika.SebastianW napisał(a):krótki ... i dłuższy
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości