Witam
Dziś zauważyłem, (silnik rozgrzany w 1/2) jadąc na 3 biegu jak wciskam gaz (obroty ok 2.5) i puszczam go to wtedy daje się słyszeć jakiś dziwny odgłos z pod maski jakby świst , dzieje się tylko tak na 3 biegu,muszę go mocniej wcisnąć w obroty i tylko przy puszczaniu pedału gazu, nie wiem co to może być czy mam się czym martwić, czy to może być coś związanego z paskiem rozrządu? ? ?
Mój leon 1m to ASV 1.9 110km 2002 stella. Pozdrawiam i jakby ktoś mniej więcej wiedział co to za oznaki to proszę bardzo o pomoc.
-- 29 stycznia 2014, 14:50 --
Witam
Może sprecyzuje mój problem:
Jadąc na 3 biegu (dodając gazu prędkość ok 70 km/h) i puszczeniu gazu słyszę jakby ślizgał się jakiś pasek czy to możliwe?
to samo dzieje się na 4 biegu przy prędkości około 90 km/h , czy to może być coś z paskiem rozrządu ? bo za 10 -15 kkm szykuje mi się wymiana kompletnego rozrządu. Proszę poradźcie mi coś bo nie wiem czy mogę jeździć Leonem. Dodam że na 1 i 2 biegu nie dzieje się nic takiego nawet jak dam 3 000 obrotów. Pozdrawiam
-- 3 lutego 2014, 22:36 --
Witam
Rzeczą jaką zauważyłem to to, że wszystko co wyżej napisałem dzieje się tylko wtedy, kiedy mam włączony nawiew ciepłego powietrza, jak go wyłączę to problem znika i leon przyśpiesza normalnie bez żadnych odgłosów, ma ktoś jakiś pomysł co ma do tego nawiew powietrza?