Witam, poproszę o pomoc:
- od października jesteśmy z żoną posiadaczem leona 1.9 90km, AGR/ALH od początku problemem był fakt, iż we wnętrzu nie ma ciepłego powietrza z nawiewów, dzieje sie tak na postoju, podczas jazdy jest ok, ale nie ma tego naprawdę gorącego powietrza po ustawieniu na HI/
teraz postanowiłem poważnie zająć się tematem:
- co było robione:
-Wymiana rozrzadu (Ina) Pompa wody (Skf) Swiece żarowe (denso), termostat (wahler) nagrzewnica nowa ,Wszystkie filtry, oleje...
- na Wag/u nie ma żadnych błedów, silnik pracuje zgodnie z normą
zauważyłem iz wąż idący do nagrzewnicy jest ciepły/ gorący natomiast powrotny jest zimny, dzieje się tak na pracującym silniku, oraz po ustawieniu na panelu wartości Hi czy max temperatury, wąż idący do termostatu jest bardzo twardy i wytwarza się duże ciśnienie w zbiorniczku wyrównawczym. Po odkręceniu korka płyn się nie pieni ani nie wylewa, a ciśnienie na wężu powraca do normy, podmieniałem już korek zbiorniczka na inny i nowy ale temat jest ten sam. Wiem że podejrzenie padnie na uszczelkę pod głowica ale nie ma takich objawów, kompresja na każdym cylindrze jest jednakowa, płynu nie ubywa, oleju również, martwi mnie fakt braku ogrzewania wnętrza, przez co nagrzewnca może być ciągle zapowietrzona. Poproszę o pomoc w rozwiązaniu problemu!