Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Przemek91 napisał(a):, bo w sumie to tak przy 2,3 tys bym mial optymalnie bo po co wiecej krecic ten silnik to nie bezyna
damianos89 napisał(a):Zgadza się bardziej gładko poprowadzony moment, tu są wykresy viewtopic.php?f=5&t=32326 Nie wiem co jeszcze mogę dodać
Marcinxxx napisał(a):Przemek91 napisał(a):, bo w sumie to tak przy 2,3 tys bym mial optymalnie bo po co wiecej krecic ten silnik to nie bezyna
Diesla tez trzeba wietrzyc byle był nagrzany to trzeba mu dac oddychac:D
kornat napisał(a):Moim zdaniem:
- zaprowadzić do osoby, która wie co robi a nie myśli że wie
- poprosić o program który nie będzie męczył dwumasy (moment przesunięty trochę powyżej 2000rpm a nie jak w serii 1900, moment trochę bardziej płaski a nie strzał)
- bardziej mieć na myśli że nie wolno deptać poniżej 2000rpm.
Przemek91 napisał(a):Widzialem ostatnio gdzieś temat ile bespiecznie mozna wyciagnac koni i niutkow. z asv przy fajnym przebiegu niutonometrow ale nie moge natrafic na to
kornat napisał(a):Moim zdaniem:
- zaprowadzić do osoby, która wie co robi a nie myśli że wie
- poprosić o program który nie będzie męczył dwumasy (moment przesunięty trochę powyżej 2000rpm a nie jak w serii 1900, moment trochę bardziej płaski a nie strzał)
- bardziej mieć na myśli że nie wolno deptać poniżej 2000rpm.
Marcinxxx napisał(a):A jak juz dwumas do roboty to moze poprostu dac jednomas i masz problem z glowy
dovii napisał(a):mój dwumas właśnie się zmienia, następny w kolejce jest program. Czyli jeśli dobrze zrozumiałem to najlepiej poprowadzić ten największy przyorst momentu około 2200obrotów??
Przemek91 napisał(a):Marcinxxx napisał(a):A jak juz dwumas do roboty to moze poprostu dac jednomas i masz problem z glowy
No przemyśliwałem założenie jednomasu podobno asv dobrze go przyjmuje, a co bedzie lepiej przyjmowało moc po programie jednomas z g60 przyjmuje moc 200+ a do dwumasa kupionego w sklepie bądz na alledrogo.pl nie mam przekonania podobno to juz nie jest to co w seri w samochodzie , a co do skrzyni biegów przy jednomasie tez nie jestem pewien czy cos sie nie sypnie , a w sumie jak juz sprzęgło bede robił to nie zaszkodzi olej w skrzyni zmienic co?
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości