Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
sorek110 napisał(a):PRZY WłACZONEJ KLIMIE W MIESCIE WYCHODZI MI OK 6L PRZY PRZECIETNYM NACISKANIU
sorek110 napisał(a):PRZY WłACZONEJ KLIMIE W MIESCIE WYCHODZI MI OK 6L PRZY LEKKIM NACISKANIU
sorek110 napisał(a):hhhhh moze masz po prostu ciezka noge.
W trasie z Łodzi do Krakowa (bez klimy i nie przekraczajac 100km/h) wyszedł mi:
[url=http://img306.imageshack.us/img306/5749/zmniejszone398gd.th.jpg]Obrazek[/URL]
P.S.W Łodzi za bardzo się nie rozpędzisz, bo jeżdżą Octavki z videokamerami
wieksze miasto , korki , swiatlla czesciej.... wszystko ma wplyw....moze dlatego 6 litrow jest dla mnie nie mozliwe...
Identyko jak w moim ARL z klimą pali 0,4 do 0,8 l wiecej w zależności od temperatury na zewnątrz i od tej ustawionej na climatroniku. Nigdy nie przekroczyła mi srednia z całego baku 7,0 l/100 km najwiecej chyba 6,8 miałem.Panowie zależy jak kto jeździ. ja wcale nie oszczędzam samochodu i nigdy mój ARL nie przekroczył 6,5 jeżdżąc 60% w mieście i 40% miedzy miastami. Także naprawdę musicie cisnąć te wasz leonki jak nie umiecie zejść poniżej 7 litrów (Oj Nixu ja tam wiem że ty masz ołowianą stopę) Przy spokojnej jeździe spalanie mam ok 6 litrów cały czas jeżdżąc z włączoną klimą i na światłach. Bez klimy podejrzewam że 0,5 litra można urwać. No i oczywiście spalanie zależy też od tego jak samochód był jeżdżaony na samym początku swojej kariery, jaki lejesz olej silnikowy, jakie paliwko, itd.
Jazwes napisał(a):Tak w przybliżeniu:
W mieście, przy jeździe emeryckiej spala mi ok 6L, przy jeździe dynamicznej ok 7,5 - 8
W trasie przy ok 100km/h spala jakieś 5,5L, przy 170 - 190 jakieś 8 - 9L
Tonny S napisał(a):TDI to trzeba umieć jeżdzić
colin23 napisał(a):No i oczywiście spalanie zależy też od tego jak samochód był jeżdżaony na samym początku swojej kariery, jaki lejesz olej silnikowy, jakie paliwko, itd. I jeszcze jedna uwaga: u mnie na wyświetlaczu jeśli jest np. 6.3 średnie spalanie to w rzeczywistości z obliczeń na stacji wychodzi ok 6,5-6,6 więc wskazania delikatnie okłamują (spowodowane tym że samochód nie obliczy dokładnie do średniej stania w korkach i bardzo wolnego toczenia się)
- hmmm moga dać Ci mojego sadzomiota na próby .... może ujeździsz go bo mnie nie słucha i pali jak chce ....
Tonny S napisał(a):- hmmm moga dać Ci mojego sadzomiota na próby .... może ujeździsz go bo mnie nie słucha i pali jak chce ....
Zatankuj i dawaj na testa
Pamiętaj ze twój sadzomit jest zdecydowanie cięższy od pozostałychi to ma duży wpływ na spalanie.
Tonny S napisał(a):[dziś ok 700 km spalanie 5,8 komp pokazuje, ze 1050 km na baku zrobie, przy normalnej jezdzie bez tras przy 850-900 km dopiero rezerwa mi sie zapala
Tonny S napisał(a):TDI to trzeba umieć jeżdzić.
David_TDi napisał(a):Ps Pozdrawiam Srebrnego Ts'a na blachach SO..... trasa lubliniec - bytom
pilpi napisał(a):A teraz panowie do wyników podawanych przez MFA dodajcie przynajmniej 0,5-0,8 l / 100 km. O tyle oszukuje to urządzenie u mnie i nie wątpię że u was jest inaczej bo kolega w G IV ma podobnie.
Wg MFA na zbiorniku po mieście 7,4l / 100 km na dystannsie 640 km.
Do zbiornika wlazło mi 51 litrów co z wyliczenia matematycznego daje 7,9 l/100 km.
Sprawdzałem to nie pierwszy raz i zawsze tak wychodzi.
pozdro
Widzi widzikrootki napisał(a):Przez kilka lat używania komputera i porównywania zauważyłem, że komputer jakby "nie widzi" tych kilku litrów dolewanych pod korek itp.
Tonny S napisał(a):Widzi widzikrootki napisał(a):Przez kilka lat używania komputera i porównywania zauważyłem, że komputer jakby "nie widzi" tych kilku litrów dolewanych pod korek itp.auto zawsze tankowane pod korek, różnica wyliczeń wzgledem komputer dochodzi do 0,1-0,2 l - komputerowi sie pier... jak za kazdym razem tankujesz inaczej
tomek evo napisał(a):Mój PD 130 FR przy w miarę ekonomicznjej jeżdzie pali ok. 5,5 - 6,0 l/100 w cyklu mieszanym. W mieście przy "normalnej" jeździe pali ok. 6,0 -6,5 l, a jak cisne to więcej ale nigdy nie przekracza 7,0l. (Pewnie jeszcze nie cisnąłem odpowiednio).Wg. moich obserwacji klima podnosi spalanie o ok. 0,5 l/100 km. Na wolnych obrotach pli mi 0,6-0,7 l/h bez klimy i 1,0-1,1 l/h z klimą. W trasie nawet jadąc dynamicznie nie spalił mi więcej niż 6,0. Rekord niskiego zużycia w trasie to 4,5 l/100 km, a z pełnego baku 5,3 (cykl mieszany z przewagą trasy)
. Komputer podaje wskazania bardzo zbliżone do rzeczywistego zużycia. Pozdrawiam
Olsen napisał(a):18 w miescie
sorek110 napisał(a):Może 6l/100 km wynika z faktu, że nie startuję ostro ze świateł ... no może czasem.
dave napisał(a):Shocked chyba zes cosik namieszol Wink
Asgaard napisał(a):wam to mało te fury palą, mój to ostatnio 7,5-8l pali średnio, a jak tylko po mieście jeżdżę to 10-12l w zależności od deptania i ilości korków.
Orzeł napisał(a):przecież tyle koni co ty masz o suchym pysku nie pojedzie Mruga 2
DanoTDi napisał(a):
Orzeł napisał/a:
przecież tyle koni co ty masz o suchym pysku nie pojedzie Mruga 2
Orzeł![]()
![]()
![]()
![]()
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości