Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
nixu napisał(a):Jak nie kopci to nie diesel
otles napisał(a):witam wstawilem wtryski te od t4 2,5 tdi do mojego leonka i w sumie na poczatku nie kopcil tak jak to teraz jest az mam klape czarna? moze ktos cos wie czemu tak jest
Bo na MAHA wyjdzie ponad 160Pośpiech napisał(a):Generalnie auto zapina na tyle ostro, zeby podejrzewać go o nieco większą moc niż standardowe 150KM ... hmmm.
Temperatura robi swoje a jak do tego obciazysz silnik poprzez klimatyzacje to odpowiedz jest prosta - czekaj az sie ochłodziPośpiech napisał(a):Skoro o kopceniu mowa - mój przy spokojnej jeździe nie kopci, ale jak mu ostro depnę (szczególnie na paliwie innym niż z Shella) to dym leci jak z kominów na Batorym
Poobserwowałem inne auta z podobną mocą np. Golfy V 2,0TDI, albo inne Leo TDI i sytuacja jest podobna. Pytanie zatem - martwimy się czy smucimy i robimy przegląd dolotu?
Tonny S napisał(a):Pośpiech napisał(a):Skoro o kopceniu mowa - mój przy spokojnej jeździe nie kopci, ale jak mu ostro depnę (szczególnie na paliwie innym niż z Shella) to dym leci jak z kominów na Batorym
Poobserwowałem inne auta z podobną mocą np. Golfy V 2,0TDI, albo inne Leo TDI i sytuacja jest podobna. Pytanie zatem - martwimy się czy smucimy i robimy przegląd dolotu?
Temperatura robi swoje a jak do tego obciazysz silnik poprzez klimatyzacje to odpowiedz jest prosta - czekaj az sie ochłodziproblem wystepuje pewnie w miescie, gdzie nie ma mozliwosci schłodzenia pow. przez FMIC
Generalnie ARL zdecydowanie wiecej kopci na serii niz po stosunku.
Miałeś juz 1 przegląd
To chociaż wyczysc filtr powietrza ("wytrzep go" z syfu) zawsze cos pomoze.Jeszcze nie - obecnie mam przejechane 13500km, więc po powrocie z wakacji zrobię przegląd.
Oczywiście przy 5000km wymieniałem olej i filtr.
Pośpiech napisał(a):Skoro o kopceniu mowa - mój przy spokojnej jeździe nie kopci, ale jak mu ostro depnę (szczególnie na paliwie innym niż z Shella) to dym leci jak z kominów na Batorym![]()
Poobserwowałem inne auta z podobną mocą np. Golfy V 2,0TDI, albo inne Leo TDI i sytuacja jest podobna.
Andja napisał(a):lekko odswierze temat, ogladalem dzisiaj jednego zawodowca(chce cos zakupic) no i przy odpalaniu ostro zakopcil
. lekko mnie to zbilo z tropu - co o tym myslec. nadmienie ze najpierw otwarlem klape i silnik byl lekko cieply czyli musial jezdzic niedawno
natomiast przy butowaniu zawsze kopci .
kiedy jedzie za mną ktoś znajomy , zawsze mi mówią że widać kiedy zmieniam bieg bo przy każdej zmianie też jest dymek
Andja napisał(a):silnik AHF
zobaczymy jhak wytne kata (powinien zaczac kopcic normalnie wkoncu
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 6 gości