Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Swap ASV -> ARL : błąd nr 17932

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Swap ASV -> ARL : błąd nr 17932

Postprzez Barton » 21 maja 2015, 19:17

Cześć,
Kilka tygodni temu zdecydowałem się na swap silnika ARL do swojego Leona. Zabieg jest już na finiszu, silnik pali, równo pracuje i w zasadzie można by uznać swap za zakończony gdyby nie błąd pompy paliwa nr 17932 :? Orientuje się ktoś co może być jego powodem? Szukałem informacji na ten temat w sieci i okazuje się że błąd związany jest z przekaźnikiem pompy paliwa. Wie ktoś o który przekaźnik chodzi i gdzie on się znajduje?

Od kilku dni próbujemy z kumplem, który ma seryjnego ARL-a namierzyć ten przekaźnik, niestety bez rezultatu. Co najdziwniejsze silnik który kupiłem był kompletny wraz z wiązką, która została przełożona w całości do mojego Leona razem z wszystkimi przekaźnikami. Porównywałem ją z wiązką z silnika ASZ i brakowało w niej przekaźnika nr 0 281 003 027 / 038 907 281C. Czy to jest winowajca?
Barton
Sport
Sport

Auto: Leon
Silnik: ARL 1.9

Reklama

Re: Swap ASV -> ARL : błąd nr 17932

Postprzez Robal_26 » 21 maja 2015, 19:51

Barton, ale wszystko wskazuje na to iż numer podany przez ciebie jest od przekaźnika świec żarowych , przerabiałem u siebie po swapie problem z grzaniem właśnie świec żarowych ,do silnika miałem kompa od ARL-a czyli jak ty wraz z silnikiem ,okazało się że ARL miał 2 rodzaje softu ,jeden bazował na grzaniu świec bez diagnozy a drugi już mógł diagnozować poszczególne świece z danego cylindra i to jest właśnie ten przekaźnik z tej drugiej wersji, a więc ja aby uniknąć niepotrzebnych przeróbek i dokładek instalacji ,za pomocą kolegi z forum Nitze który wgrał odpowiednią wersje jestem bardzo wdzięczny .odezwij się do niego na tego maila kambridz@gmail.com możesz się na mnie powołać ,może jeszcze będzie pamiętał mnie :-D ,
Co do przekaźnika to wskazuje że to będzie ta 109-ka ,typowy przekaźnika mocy z dużymi stykami roboczymi .ok :-)
Jest Skoda Kodiaq STYLE 4X4 DFGA 2,0TDI CR DSG 181,6KM 408,7NM

Była Skoda Octavia kombi 4x4 ARL+ 1,9TDI PD 6B 185KM 371NM
Robal_26
Sport
Sport

Region: zachodniopomorskie
Auto: KODIAQ STYLE 4x4
Silnik: turbo diesel inny

Re: Swap ASV -> ARL : błąd nr 17932

Postprzez MARCIN38 » 4 grudnia 2019, 21:58

Żeby nie zakładać nowego tematu. Więc tak kolegi Skoda Octavia ll AXE 1,9tdi. Po kupnie ok. trzech dniach auto zaczęło gasnąć i słabo zapalać. Elektryk stwierdził uszkodzenie sterownika bo nie dało się z nim połączyć. Założył inny i po dwóch tygodniach auto zaczęło tracić moc. Podłączyliśmy vaga i dwa bledy: 17932 i 18080. Wykasowałem je i po dwóch dniach znowu stracił moc i po podpięciu vaga znowu te dwa bledy. Znowu wykasowałem do następnego razu. Teraz chciałem się czegoś na forum dowiedzieć gdzie szukać usterki czy znowu sterownik czy przekaźnik pompki paliwa czy coś z kablami. Mam vaga porobiłem logi reszta wszystko porządku tylko te notoryczne błędy i odcięcie mocy.

-- 4 grudnia 2019, 21:58 --

MARCIN38 napisał(a):Żeby nie zakładać nowego tematu. Więc tak kolegi Skoda Octavia ll AXE 1,9tdi. Po kupnie ok. trzech dniach auto zaczęło gasnąć i słabo zapalać. Elektryk stwierdził uszkodzenie sterownika bo nie dało się z nim połączyć. Założył inny i po dwóch tygodniach auto zaczęło tracić moc. Podłączyliśmy vaga i dwa bledy: 17932 i 18080. Wykasowałem je i po dwóch dniach znowu stracił moc i po podpięciu vaga znowu te dwa bledy. Znowu wykasowałem do następnego razu. Teraz chciałem się czegoś na forum dowiedzieć gdzie szukać usterki czy znowu sterownik czy przekaźnik pompki paliwa czy coś z kablami. Mam vaga porobiłem logi reszta wszystko porządku tylko te notoryczne błędy i odcięcie mocy.
Dzisiaj wymieniliśmy przekaźnik 469 po przejechaniu się było wszystko w porządku, a jak się dojeżdżaliśmy na parking to zapalił się chęci i pojawił się błąd 17932. Nie wiem gdzie dalej szukać usterki.
MARCIN38
Stella +
Stella +

Auto: seat leon
Silnik: AHF 1.9

Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel