Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

vag 16955 i 01435

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

vag 16955 i 01435

Postprzez Tominjo » 19 września 2016, 13:54

Witam. Opiszę co i jak. Uszczelniałem sobie drzwi kierowcy. Wiadomo zrzuciłem bok drzwi, zrobiłem, podpiąłem kostki. Przejechałem autem z 500m i wywaliło mi kontrolkę świec żarowych, która miga. Podpiąłem pod vaga, wywaliło błąd 16955 - Brake Switch (F): Implausible Signal
P0571 - 35-00. Poczytałem, że czujnik hamowania. Światłą stop nie działają. W międzyczasie mignęła mi kontorlka esp. Przeskanowałem jeszcze raz i tym razem do kolekcji błąd 01435 - Brake Pressure Sensor 1 (G201) 008 - Implausible Signal - Intermittent. Od czego zacząć? Domyślam się, że do wymiany ten czujnik i raczej to nie jest związane z robotą drzwi. A drugi błąd? Pompa abs? Czy jeden błąd z drugim ma związek? Z góry dzieki i jeżeli to spam to sorry.

-- 1 września 2016, 13:25 --

Sprawa rozwiązana. Wyjąłem czujnik, króciec był czymś dziwnie zasyfiony, przeczyściłem go i kontrolka zniknęła. Proszę moderatora o usunięcie tematu.
Tominjo
Stella +
Stella +

Region: mazowieckie
Auto: FR 5F
Silnik: benzyna 1.8

Reklama

Re: vag 16955 i 01435

Postprzez Dulson » 11 maja 2019, 21:59

Wręcz bym rzekl idealne błędy i IDEALNA sytuacja wystąpienia błędu. Domyslilem się iż błędy o takich kodach wystąpienia występują z duch różnych sterowników, wskazuje to jednoznacznie na czujnik ten oraz dodatkowo przy powolnym, bardzo powolnym włączanie hamulca bardzo czesto nic się nie świeci u mnie. W poniedziałek biore się za robotę i dam znać co i jak :-) Takich rozwiązań nie wolno pisać że do usuniecia, pozdrawiam :-)
Seat Leon 1M ARL FR/SC 05'
Dulson
Stella +
Stella +

Region: małopolskie
Auto: Seat Leon 1M FR SC
Silnik: ARL 1.9

Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel