Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
marcinl00 napisał(a):czy jak dodajesz gazu to dzwiek sie nasila
ADIC napisał(a):mam to samo, wiec moze posluchacie u mnie
marcinl00 napisał(a):Lukas_1, ciezko tak powiedziec co to moze byc. wpadnij na spota jakiegos to posluchamy wszyscy i cos poradzimy. tu sie umawiamyviewtopic.php?p=85450#85450
Lukas_1 napisał(a):ADIC napisał(a):mam to samo, wiec moze posluchacie u mnie
To na spocie staniemy obok siebie i spróbujemy zsynchronizować dźwięk, jak dawniej przez car audio![]()
nagano napisał(a):Z postow wynika, ze ADIC mial (badz ma) podobna usterke. Czy udalo Wam sie zlokalizowac przyczyne skrzypienia? Jesli tak, to jakie jest antidotum?
Pozdrwiam,
nAgANo
ADIC napisał(a):ale w serwisie mowili ze to najprawdopdobniej rolka napianacza.
marcin_kielce napisał(a):mam pytanie...Jak zapalam zimny silnik to z okolicy deski rozdzielczej słychać takie szeleszczenie
Streat napisał(a):ADIC, w fajnych miejscach ostatnio serwisujesz auto
Miałem tak w poprzednim AHF przy ok 100 tkm - do wymiany napinacz.endrju napisał(a):w/w napinacz dość mocno hałasuje (brzęczy). Jak docisne ręką tą długa wystającą 'rurkę' do dołu to przestaje brzęczeć, a jak puszcze to dalej hałasuje.
Czy ktoś z Was spotkał się z podobnym problemem.
Wymieniałem sam napinacz a za ile to nie pamietam - ASO 3-4 lata temu.endrju napisał(a):Co Ty u siebie wymieniales i ile to kosztowało?
Miałem podobnie i mój mechanik mi to zregenerował(coś tam dorabiał).endrju napisał(a):Witam,
w/w napinacz dość mocno hałasuje (brzęczy). Jak docisne ręką tą długa wystającą 'rurkę' do dołu to przestaje brzęczeć, a jak puszcze to dalej hałasuje.
Czy ktoś z Was spotkał się z podobnym problemem.
Marcin_TDI napisał(a):zreszta mozna wymienic sam ten amortyzatorek bez tej konstrukcji napinacza bo to one wylewaja wlasnie i dlatego brzecza...
endrju napisał(a):Dzieki Panowie za wszelkie info. W Olsztynie zjechałem wszystkie szroty i nie znalazlem pasujacego rozrusznika. Wiec elektryk powiedzial co kupic (wirnik, szczotki, automat rozrusznika) i rozrusznik mam jak nowy. 245pln czesci + robocizna 80pln
A jesli chodzi o ten napinacz paska to tez pewnie bede musial go wymienic. Po znizkach w IC wyliczylem 220pln, czyli nie az tak duzo.
stamber napisał(a):Po wczorajszej wymianie paska rozrzadu
...
- dodatkowo do wymiany napinacz paska klinowego
stamber napisał(a):- syczenie i piski pochodzą ze sprzęgła kompresora klimy - do wymiany, koszt 2200.
stamber napisał(a):- alternator pod obciązeniem podobno halasuje wiec koszt naprawy ocenili na 400 zł.
stamber napisał(a):- czy napinacz z ponizszej aukcji jest godny zakupu czy to totalna lipa:
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=270974074 ,
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 5 gości