Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Jakiej firmy przewód turbosprężarki/IC

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Jakiej firmy przewód turbosprężarki/IC

Postprzez cristo » 16 grudnia 2016, 21:51

Cześć.
Stała się taka tragedia i przy schodzeniu z obrotów słychać szuranie.
Raz zakleiłem, pomogło na miesiąć, ale znowu sie rozszczelniło.
Obrazek

No i teraz z własnego doświadczenia jaki zamiennik proponujecie? Używki nie chce, bo są w tej samej cenie co zamiennik z 2 letnią gwarancją i sa niewiadomej jakości. Z tego co wiem wszystkie pęknięcia uznają jako wadę produktu i bez problemu jest zwrot gotówki/wymiana towaru. Lokalnie mogę dostać to:
1. THERMOTEC
2. IBRAS
3. SRT
4. HORTUM

HORTUM najdroży bo ok 300zł, ale importer miał 6 reklamacji w tym roku. Na SRT była 1 reklamacja. Na IBRAS w przeciągu 3 lat na całą linię produktową 6 reklamacji, na tą konkretną referencje zero. THERMOTEC nie mam info.

Ktoś używa rury którejś z firm?

-- 16 grudnia 2016, 22:43 --

Dobra, tak dla potomnych opisze jak wygląda sprawa zamienników. Na wstępie z racji ilości reklamacji odpuściłem sobie firme HORTUM - cena przewodu ok 300zł.

Poniżej rura tureckiej firmy SRT (cena sklepowa ok 200zł) - rura bardzo miękka w porównaniu z oryginałem. Bolczyki do zabezpieczenia bardzo odbiegają od oryginału - mają trójkątny kształt. Zamówiony egzemplarz od środka w miejscu zaprasowania gumy miał popękaną blaszkę co w przyszłości mogło by spowodować wysunięcie gumy z mocowania lub dostanie się blaszki do IC:
Obrazek

Druga była rura marki własnej InterCars czyli THERMOTEC - cena sklepowa ok 250zł. Wykonanie i wygląd identyczny jak SRT. Dosłownie bliźniaki i nawet logo mają w tym samym miejscu w tej samej technologii - stempel.

Na sam koniec turecki IBRAS - rura jako jedyna z testowanych w kolorze czarnym (oryginalnie czerwona). Cena sklepowa ok 200zł. Guma gruba i dość twarda, zbliżona do oryginału. Bolczyki do zabezpieczenia półokrągłe. Ogólnie najbliżej podobna do ori. Zobaczymy jak z wytrzymałością :) :)
cristo
Stella +
Stella +

Region: mazowieckie
Auto: Leon
Silnik: ASZ 1.9

Reklama

Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel