Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Leon 1m ARL nie odpala

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Leon 1m ARL nie odpala

Postprzez Lemur » 2 kwietnia 2017, 01:09

Witam. Ostatnio nabyłem Leona 1m z silnikiem ARL. Ostatnio czasami zaczęło coś lekko popukiwać w silniku, ale aktualnie przestało. Dzisiaj po wymianie rozrządu samochód rzucił palenie. Rozrząd jest ustawiony idealnie, tak jak był, a samochód za nic nie zapali - jedynie zaczyna " chytać ". Próbowałem także z użyciem plaka, ale samochód za nic nie reaguje na pedał gazu i nie chce się wkręcić na obroty. Paliwo do pompowtrysków dochodzi, świece są okej, a seat ani drgnie :( Podpinałem także komputer, i samochód nie ma żadnych błędów.

Miał ktoś taki problem? Proszę o szybką pomoc :(
Lemur
Stella
Stella

Auto: Leon 1m ARL
Silnik: ARL 1.9

Reklama

Re: Leon 1m ARL nie odpala

Postprzez Axee » 2 kwietnia 2017, 22:25

Rozrzad ustawiany na fabrycznych znakach (blokadach), czy na oko, farbke itp.? Sprawdzic i ustawic po fabrycznych znakach, dol i gore. Przestawic walek na fasolkach. Jak nie pomoze, to czujnik walu do sprawdzenia, kompresja do sprawdzenia, sprawdzic czy klapa gaszaca dziala?
Pozdrawiam Axee® LCT

Anna Wiktoria * 05-10-2017 + 17-04-2018
Axee
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Region: śląskie
Auto: FR
Silnik: BMN 2.0

Re: Leon 1m ARL nie odpala

Postprzez Lemur » 3 kwietnia 2017, 15:09

Na fabrycznych znakach. Kompresja dobra. Jak sprawdzić czujnik wału? I tą klapę gaszącą ? Ale sądzę że to nie wina klapy, bo jest czysta ;) A czy jest taka możliwość że wytarł się wałek od rozrządu ?
Lemur
Stella
Stella

Auto: Leon 1m ARL
Silnik: ARL 1.9

Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel