Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Zalezy w jaki sposób chcesz to osiągnąc i u ko gpo bedzie program napisany www.unitronic.pl (Clubowicze mają zniżke) stage 1 - 122KM i 310Nm to standartZbo napisał(a):Czesć!
Mam pytanko, kupiłem Leonka tydzień temu i wszystko jest fajnie tylko chciałbym więcej mocy przy wyprzedzaniu, fabryczne 90 koni to trochę za mało. Do ilu koni mam podnieść moc w moim autku zeby nic nie popsuć ?
Nie jest to prawdą bo można dodatkowo wymienić wtryski na te od 110 KM stage 2 i cieszyć sie z posiadania ok 140 Km i 340Nm (granice 320Nm jest krańcowa dla sprzęgła z 90 Tdi - no ale masz gwarancje to wymienisz na nowe i z tego co mi wiadomo takie sprzęgło już styka albo wymienić na coś lepszego tylko nie spieki) jak ci bedzie mało dodatkowo wymiana na wtryski od silnika AXG i masz 150KM i 360Nm stage 3 tylko tutaj trzeba dodatkowo wzmocnic łapy trzymające silnik nastepnie mozna wymienić suszarke na tą od 130PD lub 150 PD wsadzić większy IC i 170KM i 370Nm stage 4 jest do uzyskania - no ale to juz jest rzeżba stage 2 w zupełności jest wystarczający i bezpieczny dla twojego silnik nawet przy duzych przebiegach.Zbo napisał(a):Samochód jest nowy, w ASO powiedzieli mi ze bezpieczna wartość to 110 koni i 280 Nm, czy to prawda, czy można jeszcze troche podniesc bez katowania silnika i turbiny
Pozdrawiam i prosze o odpowiedzi
Na bezpieczeństwo silnika najwiekszy wpływ ma użytkownik i jego ułańska fantazja - nie deptać na zimnym po jezdzie odczekac kilkanascie sec i dopiero potem zgasić autko, dodatkowo wymiana oliwy co 10 tys jak cos ma sie wysrac to na serii tez sie wysra - stage 1 mozesz sobie bezpiecznie zrobić, w dziale wykresy jest kilka 90 +Zbo napisał(a):Czy jezeli założe chips w unitrinicu to stage 1, bedzie całkowicie bezpieczny i sprzegiełko sie nie zesmali?
Zbo napisał(a):Czy jezeli założe chips w unitrinicu to stage 1, bedzie całkowicie bezpieczny i sprzegiełko sie nie zesmali?
Pośpiech napisał(a):Mobil1 jest tańszy (ok. 170zł) i tez bardzo dobry
Chyba, ze do klekotów oleje są droższe...
Tonny S napisał(a):Zbo, www.unitronic.pl tam gdzie i softa Motul Xcess 5W40 polecam tylko przygotuj sie ze to nie jest tani olej i ok 230 zł za 5 l trzeba zabulić
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości