Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Tonny S napisał(a):Maniek, po jaka cholere zaczynasz ten temat jeśli w "Dawce już o to pytasz"??
Wyreguluj to spalanie VAG-iem - jedz do MiB
Scalam.
Nie poprostu musisz wyregulowac ustawienia wskazań komputera odnośnie tego co pokazuje.Maniek napisał(a):Z twojej wypowiedzi wywnioskowałem że to co wskazuje komp na wolnych obrotach, to właśnie jest ta dawka o którą pytam. Jeżeli np wskazuje spalnie 0,5l/h , to taką właśnie dawkę wskaże mi VAG jak go podłącze.
Tonny S napisał(a):Nie poprostu musisz wyregulowac ustawienia wskazań komputera odnośnie tego co pokazuje.Maniek napisał(a):Z twojej wypowiedzi wywnioskowałem że to co wskazuje komp na wolnych obrotach, to właśnie jest ta dawka o którą pytam. Jeżeli np wskazuje spalnie 0,5l/h , to taką właśnie dawkę wskaże mi VAG jak go podłącze.
Niedawno ktos nawet pisał o tym na forum.
Dawka paliwa to całkowicie inna sprawa i tego komp nie pokazuje ale oblicza na tej podstawie srednie spalanie wiec jesli to zmieniles to nalezy zrobic korekte wskazan kompa.
Maniek napisał(a):Po zmniejszeniu dawki komp na postoju pokazuje mi 0.4 a wcześniej pokazywał 0.6, ale to jest ok. Chodzi mi że komp średnio wskazuje spalanie na trasie 4.7, a w rzeczywistości spalił 5.4. Wiem że to w 100% nie wskaże dokładnie, ale przed ta regulacją mylił się o ok 0.3 na L 100 km.
PatTDI napisał(a):To nie jest tak jak sie wydaje......poniewaz zmniejszenie dawki na vagu to tak naprawde zwiekszenie dawki w rzeczywisctosci. Dlatego to co zrobiliscie jest logiczne do wskazan
PatTDI napisał(a):Jezeli dawke na wolnych masz w seryjnych ramach to nie pozostaje nic jak dopasowanie wskaznika spalania w liczniku.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 3 gości