Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

wymiana uszczelki pod głowicą 1.9 tdi ALH

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

wymiana uszczelki pod głowicą 1.9 tdi ALH

Postprzez david207 » 7 kwietnia 2021, 21:21

Witam,
Mam do wymiany uszczelkę pod głowicą w 1.9 TDI ALH (przedmuch do kanału wodnego). Kupiłem już wszystkie części tylko jedno nie daje mi spokoju. Uszczelkę dobrali mi w sklepie 124.002 o grubości 1,63mm (dwa otworki jak ta org.), jednak w katalogu elringa znalazłem że jest ona do silników ALH od nr. 085001 a do tego nr. jest przewidziana 165.011 o grubości 1,53mm (też dwa otworki). I teraz pytanie czy montować tą grubszą którą kupiłem czy wymieniać na tą cieńszą bo mam nr silnika 067336? Czym się różniły te silniki przed i po tym numerze? Z tego co wiem to uszczelki różnią się tylko grubościami. Czym będzie skutkowało założenie grubszej uszczelki? Skłaniam się żeby wymienić ją na tą drugą ale wolałem zapytać a nigdzie nie znalazłem odpowiedzi.

Z góry dziękuję za pomoc.
david207
Stella
Stella

Auto: Toledo II

Reklama

Re: wymiana uszczelki pod głowicą 1.9 tdi ALH

Postprzez Tracer2 » 8 kwietnia 2021, 05:58

Grubszą dają jak planowanie nie jest idealne, bo głowica jest nieco zmęczona....
Leon II 1,6 CAYC 147 KM by Vtec, prowadzi WAZE i AM XL 6.25 , VW Caddy SDI 1,9 KAT
Tracer2
FR
FR

Region: mazowieckie
Auto: Leon II TDI
Silnik: CDLD 2.0

Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel