Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Wałki do ARL

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

walek

Postprzez GruchaARL » 4 kwietnia 2007, 13:02

witam, widze ze polemizujecie na temat walkow. Walki gundlera o ktorych mowa w temacie rzeczywiscie padaja ale nia kazde, sam mialem taki zalozony. W kazdym razie pisze poniewaz jestem w staniue wykonac dla ciebie taki walek u mnie na zakladzie w mojej firmie. Walek bedzie ten sam sportowy dzieki ktoremu twoja fura otrzyma dodatkowego kopa, mozesz dowiedziec sie nie co na ten temat od firmy compsport, roznica miedzy gundlerem a moim walkiem polega na tym ze grundler stosuje produkcje przez napawanie a moj jest jednolity i brabiany cieplnie. Sam dla siebie tera zrobie walek uniwersalny ktory mam nadzieje da jeszcze wiecej mocy. Nie bede sie rozpisywal dzwon do mnie 696415578 pomoge ci w tym temacie i sie dogadamy

[ Dodano: Sro 04 Kwi, 2007 ]
mam prosbe nie piszcie do mnie na priva poniewaz nie moge odpisywac cos sie popieprzylo. Piszcie z zapytaniami na bartpol@gmail.com lub 696415578. Na privy nie odpowiadam
GruchaARL
Sport
Sport

Auto: VW Golf IV TDI
Silnik: CBZB 1.2

Reklama

Re: Wałki do ARL

Postprzez memo » 4 kwietnia 2007, 21:27

grucha arl szkoda ze dopiero teraz to napisales bardzo szkoda ale mam juz walek zalatwil mi mechanik ktory robi mi auto ale wielkie dzieki i najlepiej daj jakos reklame/posta na forum zeby inni mogli sie dowiedziec ze masz taka mozliwosci. jeszcze raz dzieki pozdro
memo
Stella +
Stella +

Auto: Toledo Arl

Postprzez KoLoS » 5 kwietnia 2007, 07:40

GruchaARL napisał(a):W kazdym razie pisze poniewaz jestem w staniue wykonac dla ciebie taki walek u mnie na zakladzie w mojej firmie.

Dajesz na ten wałek jakąś gwarancje, jeździ już coś takiego Twojej produkcji w jakimś aucie?
EX-klubowicz na własną prośbę 8)
KoLoS
TopSport
TopSport

Auto: ARL+

Postprzez mm.max » 5 kwietnia 2007, 07:51

kolos, chłopaki na hucie produkują wały okrętowe wiec jak przyjdą trzeźwi do pracy to i wałek rozrządu wyprodukują ;)

A tak na poważnie z tego co wiem to wszystko w fazie projektowania jest. Pewnie samochód Bartka (GruchaARL) będzie pierwszym królikiem doswiadczalnym a przy mocach osiąganych przy poprzednim wałku będzie można zeweryfikować skutecznosć nowego produktu
Pozdrawiam
Michał (mm.max)
Był Leon 1M dostarczał adrenaliny
Był Leon 1P był poprawny
Był Leon 5F najlepszy z posiadanych
Był Leon 5F FL 150TSi był średniakiem :/
Jest A4 B9.5 TDi ....

Kill młodzieńczego życia = Ojciec Dyrektor vel Moher
mm.max
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Region: pomorskie
Auto: 5f ST
Silnik: DADA 1.5

walek i jak zwykle dziwne stwierdzenia MAXA!!!

Postprzez GruchaARL » 13 kwietnia 2007, 16:12

[quote="mm.max"]kolos, chłopaki na hucie produkują wały okrętowe wiec jak przyjdą trzeźwi do pracy to i wałek rozrządu wyprodukują ;)

Wiesz Michal, ty jak zwykle musis dodac od siebie cos konkretnego na temat firmy w ktorej nie pracujesz!! Bardzo bym cie prosil abys nie wchodzil w kompetencje firmy ktora na rynku istnieje juz bardzo dlugo, a wyroby hutnicze jakie oferuje sa najwyzszej jakosci. Swiadczy o tym pozycja firmy i jej miejsce w calej polsce. A mianowicie mowa o 2 miejscu. Ta firma ma sie czym chwalic, zatrudnia ludzi wyksztalconych i prawdziwych fachowców.

Jezeli chodzi o walek to masz racje jest w fazie testów za dwa tygodnie bedzie gotowy. Jedno jest pewne GWARANCJA bedzie 6mc bez limitu kilometrów. I tu juz w tym jestem lepszy od GRUNDLERA ktory gwarancji nie dawal. Jezeli sie pojawi moc bedzie mozna smialo zamawiac.

DO firm TUNINGOWYCH: Prosze o kontakt mam juz wstepne info, tylko kontakt telefoniczny nie odpisuje na priv. 696415578
GruchaARL
Sport
Sport

Auto: VW Golf IV TDI
Silnik: CBZB 1.2

Postprzez mm.max » 13 kwietnia 2007, 16:19

GruchaARL napisał(a):Wiesz Michal, ty jak zwykle musis dodac od siebie cos konkretnego na temat firmy w ktorej nie pracujesz!! Bardzo bym cie prosil abys nie wchodzil w kompetencje firmy ktora na rynku istnieje juz bardzo dlugo, a wyroby hutnicze jakie oferuje sa najwyzszej jakosci. Swiadczy o tym pozycja firmy i jej miejsce w calej polsce. A mianowicie mowa o 2 miejscu. Ta firma ma sie czym chwalic, zatrudnia ludzi wyksztalconych i prawdziwych fachowców.

Po pierwsze czytaj ze zrozumieniem.

Po drugie: Kolego jak nie umiesz żartów zauważyć to lepiej nie pisz bo jak masz gdzies upuścić swoje emocje to nie na forum :evil: :evil:

Po trzecie to nie temat o rozważaniach technicznych wiec przypomnij sobie co w świeta mówiłeś ....

Po czwarte jak masz cos konkretnego do zaoferowania to napisz to w topicu do tego odpowiednim (technicznym lub handlowym)

:evil: :evil: :evil: :evil:
Pozdrawiam
Michał (mm.max)
Był Leon 1P był poprawny
Jest A4 B9.5 TDi ....

mm.max
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Postprzez prospect » 13 kwietnia 2007, 16:24

Żarty żartami ale to było troche nie na miejscu.Po piąte jak chcecie sie sprzeczac PW.
Bartek odpisal w odpowiednim temacie. Ktos chce kupci wałek do 1.9TDI ARL wiec mu tlumaczy jak ty wyglada z czego jest zrobione przeciez nie kupi "kota w worku" a przy okazji jest inforacja dla innych wiec po co nowy temat??

EOT
prospect

Postprzez mm.max » 13 kwietnia 2007, 16:27

prospect napisał(a):Żarty żartami ale to było troche nie na miejscu

Chyba ty sobie również żartujesz :x nie obraziłem ani bartka, ani bartka tatę, ani jego firmę ani nie wymieniłem nikogo z imienia, nazwiska lub nazwy firmy kto mógłby czuć się urażony lub obrażony poza tym jasno odniosłem sie do tego ze to był żart.
Na żatach tez trzeba sie znać choć jak sie jasno pisze o tym ze to był zart to trzeba tez przeczytać kolejna merytoryczną tym razem linijkę

Bartek niech tłumaczy jak coś bedzie miał gotowe, a nie jak coś planuje.... bo sam mi dopiero w świeta tłumaczył że jeszcze daleka droga przed wałkiem......

Dobrze by było wiecej obiektywizmu chłopaki :evil:

P.S.
GruchaARL jak bedziesz miał coś konkretnego do zaoferowania (po testach) lub pokazania (wyniki z hamowni) załóż temat i napewno na serwerze znajdzie sie troszkę miejsca :-x
Pozdrawiam
Michał (mm.max)
Był Leon 1P był poprawny
Jest A4 B9.5 TDi ....

mm.max
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Postprzez Tonny S » 13 kwietnia 2007, 16:42

mm.max, a ty co się tak ciśnieniujesz ??

Prywate załatwiać na PW lub live.

GruchaARL, czytaj ze zrozumieniem, bo faktycznie z treści wynika żartobliwy ton wypowiedzi Michała.

prospect, nie podsycaj atmosfery.

GruchaARL, jak bedzie zrobiony - zdjęcia, opis, parametry, testy mile widziane na forum.

Pozdro i nie drażnić administracji ;-)
Nie ma litosci dla http://dziecineo.prv.pl/
Tonny S
Sympatyk LeonClub

Auto: Harley-Davidson

Postprzez electron » 23 września 2007, 20:11

odgrzewam kotleta sporo czasu juz minelo i na czym stanelo z tymi walkami ?
electron
Stella +
Stella +

Auto: leon ARL+

Postprzez Marcin_TDI » 23 września 2007, 20:37

w fazie testow sa :)
http://WWW.SERCE-HELI.PL - zbieramy pieniążki na operację serduszka dla mojej Córki
Marcin_TDI
Cupra R
Cupra R

Auto: pozyczone

Postprzez mm.max » 23 września 2007, 20:40

electron, pisz do GruchaARL on ma jeden taki wałek i z tego co wiem całkiem calkiem sie zachowuje i ładną moc dzięki temu osiągnał ale co do dalszej sprzedaży i produkcji seryjnej pisz do Gruchy wyjaśni ci co i jak
Pozdrawiam
Michał (mm.max)
Był Leon 1P był poprawny
Jest A4 B9.5 TDi ....

mm.max
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Postprzez electron » 23 września 2007, 20:44

nie no moj jeszcze zyje tak z ciekawosci pytalem zeby w razie W wiedziec jaka cena i jaki przyrost mocy no i zywotnosc i szczerze mowiac licze ze po takim czasie sam autor juz uzupelni ten watek - jest to dosc ciekawe zagadnienie wiec warto by bylo uzupelnic wraz z danymi :-)
electron
Stella +
Stella +

Auto: leon ARL+

Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel